Koto preuzeo krunu od Martineza

“Ovo je za mene najsrećniji dan u životu. Nakon što sam ga oborio tri puta, bio sam još agreisvniji i nisam mu dozvolio da se oporavi”, rekao je Koto
115 pregleda 0 komentar(a)
Migel Koto, Foto: Deviantart.biz
Migel Koto, Foto: Deviantart.biz
Ažurirano: 08.06.2014. 10:30h

Portorikanac Migel Koto novi je šampion svijeta u srednjoj kategoriji u verziji Svjetskog bokserskog savjeta (WBC), pošto je savladao Argentinca Serhija Martineza, branioca titule.

Koto je odlično počeo meč, pošto je već na startu razornim udarcima uzdrmao protivnika koji nije uspio da se oporavi do kraja.

Martinez je bio toliko uzdrman da je njevog tim pred početak desete runde odlučio da preda meč, a samim tim i krunu.

Meč je organizovan u “Medison Skver Gardenu” u Njujorku, a na tribinama je bilo 21.090 navijača.

Tridesettrogodišnji Koto sada ima bilans od 39 pobjeda i četiri poraza, dok Martinez ima 51 dobijen meč, tri izgubljena i dvije neriješene borbe.

“Ovo je za mene najsrećniji dan u životu. Svoju zrelost pokazao sam tokom borbe, nisam htio da idem da “divljam”, dobro sam pripremio svaki udarac. Nakon što sam ga oborio tri puta, bio sam još agreisvniji i nisam mu dozvolio da se oporavi”, rekao je Koto.

Martinez je nakon meča bio vidno razočaran, ali je sportski čestitao rivalu.

“Koto je zasluženo pobijedio. Nisam uspio da se oporavim nakon prvog nokauta”, bio je kratak Argentinac.

Njegov trener Pablo Sarmijento je bio u šoku zbog razvoja događaja u ringu.

“Nema opravdanja za ovo, Serhio nije bio na svom nivou. Nakon devet runde bio je nestabilan I nije reagovao na pravi način na savjete I zbog toga sam odlučio da “bacim peškir”. Razočaran sam, jer je Serhio za mene više od boksera, on je moj brat i prijatelj”, istakao je Sarmijento.

Bonus video: