Incident u Zagoriču: Nakon nokauta, kamenom jurišao na pogrešnu kuću

Očevici tuče tvrde da je Lakušić nakon udarca nekoliko minuta nepomično ležao na ulici
739 pregleda 41 komentar(a)
Kamen, Mladen Lakušć, Foto: Boris Pejović
Kamen, Mladen Lakušć, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.06.2014. 07:05h

Mladen Mađo Lakušić iz Zagoriča izvukao je sinoć deblji kraj u tuči, koja se oko 22 sata dogodila ispred kuće Aca Šakovića u tom naselju.

Izvor “Vijesti ” iz policije ispričao je da je Šaković, nakon kraće prepirke, pesnicom u glavu udario Lakušića, koji je nakon toga pao na asfalt.

Očevici tuče tvrde da je Lakušić nakon udarca nekoliko minuta nepomično ležao na ulici, ali se nakon dolaska policije okrvavljenog lica pridigao i krenuo da istjeruje pravdu. Prema toj verziji, Lakušić je nakon nokauta dohvatio kamen, a potom njime “bombardovao” kuću prvog komšije Aca Šakovića.

Kamenica teška više od dva kilograma pogodila je vrata porodice Željka Šišovića, koji je sinoć ispričao “Vijestima” da je njegova porodica doživjela tešku traumu “Sjedio sam sa porodicom i odmarao u svojoj kući.

Odjednom se čula vriska na našoj kapiji, a moja supruga Marina je krenula da vidi šta se dešava. Kada se uhvatila za kvaku, veliki kamen je doletio, probio ulazna vrata i završio u štoku druge sobe. Djeca i supruga su mi bili u šoku, zbog čega su tražili i pomoć ljekara”, naveo je Šišović.

On je ispričao da je čuo u dvorištu kako neko napadaču viče “pogriješio si, pogriješio si, nije to ta kuća”... “Kasnije sam od komšija i policije saznao da je to neki Lakušić, kojeg ne poznajem, te da je htio da gađa kuću komšije Aca Šakovića”, tvrdi Šišović. Policija je nakon toga privela Lakušića u CB Podgorica, a poslije konsultacije sa tužiocem znaće se kakva će biti kvalifikacija prekršaja ili krivičnog djela.

“Vijestima” je sinoć rečeno da se tuča dogodila na ulici između kuće Aca Šakovića i njegovog komšije Miše Vešovića, kada je došlo do rasprave sa Lakušićem. Navodno, Lakušić je u alkoholisanom stanju nakon što se vratio sa svadbe, došao ispred kuće Šakovića i pozivao Aca da izađe kako bi se raspravio sa njim.

Očevici tvrde da je svađa zbog ranijeg manjeg incidenta sa sinom Šakovića kratko trajala, jer je Lakušić brzo završio na cesti...

Policija će zbog ovog incidenta tražiti i snimke sa kamera, koje su postavljene na kapiji kuće Aca Šakovića kako bi i na taj način rekonstruisali događaj. U proteklih 15-ak godina ime Aca Šakovića se često pominjalo u medijima, a krajem 90-ih više puta je privođen zbog nasilničkog ponašanja.

U protekloj deceniji njegova kuća je bila meta čak tri bombaška napada - prvi se dogodio u novembru 2004. a drugi u junu 2005. godine. Policija nije rasvijetlila ni ko je u zoru 17. decembra 2011. ispalio je projektil iz ručnog bacača “zolje”, koji se zario u betonski zid trospratnice Šakovića. On se već godinama, kako je tvrdio, bavi preduzetništvom i građevinarstvom, a u Zagoriči ima nekoliko stanova, koje izdaje.

Bonus video: