Dva balkanska zlata u Edernu

Prvog dana Balkanskog džudo prvenstva za juniore u turskom Edirnu, crnogorska selekcija osvojila je tri medalje
2 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2014. 20:29h

Prvog dana Balkanskog džudo prvenstva za juniore u turskom Edirnu, crnogorska selekcija osvojila je tri medalje. Zlatna medalja pripala je Vuku Nikčeviću u kategoirji do 55 kilograma, dok su se u finalu kategorije do 73 kilograma plasirala braća Nebojša i Nikola Gardašević, koji je bio uspješniji.

Do pobjedničkog postolja Nikčević je, nakon što je bio slobodan u prvom kolu savladao domaćeg borca Javuza, zatim Rumuna Albu da bi u finalu bio bolji od drugog takmičara iz Turske, Oguzhana.

Nebojša je na putu do finala slavio protiv Rumuna Bogdana, zatim je bio bolji od Sarića iz Srbije.

Nikola je u prvom kolu bio bolji od Stojaka (BiH) zatim je u drugom kolu savladao Furkana iz Turske, da bi u polufinalnoj borbi bio bolji od rumunskog predstavnika Elemera.

Pored osvajača medalja danas je nastupio i Đorđe Perućica (-66 kg)ali je na startu poražen od predstavnika Grčke Kourtidisa.

Sjutra, drugog dana prvenstva na tatami će izaći: Arso Milić (-81 kg), kojeg u prvom kolu ga očekuje predstavnik Rumunije Razvan Onofrei.

Danilo Pantić i Miloš Rovčanin (-90 kg) su slobodni u prvom kolu, Jovan Peković (-100 kg) je takođe slobodan na startu. U ženskoj konkurenciji za našu reprezentaciju nastupaju dvije takmičarke: Mirjana Milić (-63 kg) je slobodna u prvom kolu, baš kao i Jovana Peković (-70 kg).

Bonus video: