“Telefon mi se pokvario koliko si negativna”

“Želim normalno da radim, jer uniformu nosim sa ljubavlju. Hoću da radim bez pritisaka, omalovažavanja vrijeđanja porodice"
159 pregleda 9 komentar(a)
Snežana Perišić, Foto: Ivana Komnenić
Snežana Perišić, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 07.06.2014. 17:14h

“Ti si negativna, sav se naježim kad te vidim i telefon mi se pokvario koliko si negativna”.

Tako se komunalnoj policajki Snežani Perišić, prema njenim riječima, obraćao načelnik kotorske Komunalne policije Zoran Vučinović.

Perišić je to saopštila u nastavku suđenja Opštini Kotor i Vučinoviću, kojeg optužuje da je sistematski, duže psihički zlostavljao, ponižavao vrijeđao, omalovažavao i uznemiravao.

“Želim normalno da radim, jer uniformu nosim sa ljubavlju. Hoću da radim bez pritisaka, omalovažavanja vrijeđanja porodice, miješanja u moj privatni život i bez pokušaja diskreditacije mene kao čovjeka i profesionalca”, kazala je juče Perišić, tokom gotovo četiri sata davanja iskaza.

Ona je ponovila brojne uvredljive i teške riječi koje joj je, kako tvrdi, Vučinović često upućivao, prijeteći otkazom.

Ponovila je da je sukob sa Vučinovićem počeo zbog skele koja je bila na objektu predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića. Izvođač radova, kako je kazala, nije imao odobrenje za postavljanje skele, rekavši da joj je tada kazao: “Snežo, skelu koja se nalazi na objektu Krivokapića i prijavu koju pripremaš, nećeš podnijeti niti procesuirati”.

Advokat tuženog tražio da se iz sudnice izbaci novinarka “Vijesti”

Advokat tuženog Vučinovića tražio je od Suda da se u zapisnik unese da novinarka “Vijesti” Ivana Komnenić tokom čitavog postupka “konstantno instruira tužilju”.

“Protestujem prema sudu zbog čega ne koristi procesna ovlašćenja i udalji lice koje remeti procesnu disciplinu pa makar bio i novinar, koji ovom prilikom jasno pokazuje kakav će sjutra biti tekst u “Vijestima”, odnosno pokazuje nevjerovatnu pristrasnost i potpuno je jasno da je ovaj novinar u službi apsolutne šikane Zorana Vučinovića”, rekao je advokat Jovović.

Sutkinja nije uvažila njegov zahtjev.

Nejasno je, međutim, zašto Jovović nije iznio te primjedbe na račun predstavnice NVO “Anima”, koja je zbog ometanja rada suda udaljena sa suđenja već je sve pripisao novinarki “Vijesti”, koja se nije uključivala u proces.

Bonus video: