Ostvarenja Davida Munoza i Erola Morisa na V Telekom UnderhillFestu

Nakon projekcija, organizatori festivala pozivaju na druženje u bašti kafea “Soul 2 Soul”...
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2014. 10:25h

V Telekom UnderhillFest večeras u 20 sati u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović” nastavlja projekcija filma “Još jedna noć na zemlji” Davida Munoza, koji će biti gost festivala. U 21 sat biće prikazano još jedno ostvarenje, a riječ je o filmu “Nepoznato poznato” Erola Morisa. Nakon projekcija, organizatori festivala pozivaju na druženje u bašti kafea “Soul 2 Soul”.

“Još jedna noć na zemlji” je priča o beskonačnim saobraćajnim zastojima - putnici i taksisti razgovaraju, i tako se otkrivaju misli i problemi koji utiču na ljude usred dramatičnih društvenih promjena u Kairu. Kairo, grad u vrtlogu revolucije, ima najgori saobraćaj na svijetu. Putnici i taksisti u beskonačnim zastojima raspravljaju o svojoj prošlosti i budućnosti.

Film Erola Morisa “Nepoznato poznato” nudi hipnotišući portret Donalda Ramsfelda, izuzetne ličnosti, ministra odbrane u administraciji Džordža Buša mlađeg i glavnog arhitekte rata u Iraku.

Ovi memoari su svojevrstan prozor u istoriju - ne onakvu kakva je zaista bila, već onakvu kakvu Ramsfeld želi da vidimo.

“Nepoznato poznato” predstavlja istoriju iznutra. Morisovi filmovi su osvojili brojne nagrade - Oskara za najbolji dokumentarni film za “The Fog of War”, Veliku nagradu žirija na Sandens festivalu za “A Brief History of time”, Srebrnog medvjeda u Berlinu...

Bonus video: