"Odakle zovem" od 6. do 11. juna: Obilježavanje vijeka od rođenja Lalića

Nagrade za tri najbolje priče - Vranac 2014, biće uručene u ponedjeljak, devetog juna, u 12 sati u Šipčaniku
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2014. 09:23h

Šesti međunarodni festival “Odakle zovem“ održaće se od šestog do 11. juna, a ovogodišnje izdanje biće u znaku obilježavanja 100 godina od rođenja Mihaila Lalića, u znaku druženja sa umjetnicima iz Grčke, brojnih promocija domaćih i autora iz regiona, razgovora o političkom teatru. Festival će večeras u 22 sata u knjižari “Karver“ otvoriti Milena Zupančič, diva slovenačkog i jugoslovenskog teatra i filma.

Kako je najavljeno, na festivalu će o Mihailu Laliću govoriti Božo Koprivica, Enver Kazaz, Vladimir Vojinović, a o filmovima snimljenim po njegovim djelima Branko Baletić, Gojko Kastratović i Andro Martinović.

Festival predstavlja djelo jednog od najznačajnijih dramskih pisca - Dušana Jovanovića, kao i pjesnike Bogumila Đuzela, Josipa Ostija, Lilju Dirjan, Mladena Lompara, Jovanku Uljarević, Elenu Huzuri, Gagu Rosić, misionarku prevodilaštva sa grčkog na srpski jezik, Hristosa Karekepelisa, autora dokumentarnih filmova, Ognjena Sviličića, filmskog reditelja, novu knjigu priča Ilije Đurovića i novo izdanje knjige eseja “Samo bogovi mogu obećati”, Boža Koprivice.

Nagrade za tri najbolje priče - Vranac 2014, biće uručene u ponedjeljak, devetog juna, u 12 sati u Šipčaniku.

Bonus video: