Novo hapšenje zbog pljačke banke: Čuvar u dosluhu sa pljačkašima?

U daljem toku istrage pojavile su se indicije da su trojica pljačkaša imali saučesnika u radniku obezbjeđenja Boškoviću koji je sinoć priveden
684 pregleda 7 komentar(a)
Erste banka, Foto: Luka Zeković
Erste banka, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.06.2014. 23:24h

Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razboništvo u saučesništvu, tivatska policija sinoć je uhapsila Ivana Boškovića (23) iz Nikšića, stalno nastanjenog u Tivtu i zaposlenog kao radnika obezbjeđenja u jednoj zaštitarskoj firmi.

Bošković je bio službenik obezbjeđenja u ekpozituri Erste banke u Tivtu kada su je u subotu oko 12 sati, opljačkali Tivćani Radovan Stanišić (28) i Miloš Kašćelan (22), i državljanin Srbije Ognjen Krivokapić (22).Stanišić i Kašćelan su maskirani fantomkama i naoružani pištoljem i nožem, pred kraj radnog vremena uplai u prostorije banke u Njegoševoj ulici u centru grada.

Uz prijetnje oružjem, oni su od dvojice slubenika banke oteli do sada rekordni plijen kada su u pitanju pljačke u Crnoj Gori – oko 106 hiljada eura. Prilikom bijega do automobila u kojem ih je čekao Krivokapić, Stanišiću i Kašćelanu je novca ispao u prostorijama banke i u obližnjem malom parku na Trgu Dara Petkovića.

Policija je u noći između ponedjeljka i utorka “sklopila sve kockice” ovog kriminalnog djela i pohapsila je trojicu pljačkaša, a sakriven u žbunju na oko 300 metara od kuće Stanišića u jednom od tivatskih prigradskih naselja, policija je pronašla i najveći dio ukradenog novca.

U daljem toku istrage pojavile su se indicije da su trojica pljačkaša imali saučesnika u radniku obezbjeđenja Boškoviću koji je sinoć priveden, a dokazi protiv njega proslijeđeni su na dalje postupanje nadležnom državnom tužiocu.

Bonus video: