Delegacija Šahovskog saveza u posjeti COK-u i Upravi za mlade i sport

Delegaciju Šahovskog saveza Crne Gore juče su primili predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i Igor Vušurović, v.d. direktora Uprave za mlade i sport
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2014. 08:07h

Povodom predstojeće šahovske Olimpijade u norveškom gradu Tromzu i najavljenih posjeta visokih predstavnika Svjetske šahovske federacije, delegaciju Šahovskog saveza Crne Gore juče su primili predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i Igor Vušurović, v.d. direktora Uprave za mlade i sport.

U delegaciji Šahovskog saveza bili su predsjednica Angelina Vuković, v.d. selektora muške reprezentacije Boro Miljanić, v.d. selektora ženske reprezentacije Dušanka Jovićević i član Upravnog odbora Dragutin Durutović.

“U dugom i prijateljskom razgovoru razmijenjene su informacije o učešću reprezentacija Crne Gore na predstojećoj Olimpijadi, projektima od zajedničkog značaja, ulozi i prije svega savjetodavnoj pomoći od strane COK-a, unapređenju projekta „Šah u škole“ i podršci najtalentovanijim mladim šahistima”, navodi se u saopštenju Šahovskog saveza.

Kako stoji u saopštenju, “bilo je i riječi o posjetama potpredsjednika FIDE Ali Nihata Jazići i Borisa Kutina, agendi same posjete i učešću predstavnika COK-a u predviđenoj agendi”.

“Na sastanku je otvoren i niz drugih pitanja o mogućnosti proširenja saradnje između Šahovskog saveza Crne Gore i Crnogorskog Olimpijskog komiteta”, piše u saopštenju.

U posjeti kod v.d direktora Uprave za mlade i sport, predstavnici Šahovskog saveza Crne Gore informisali su Igora Vušurovića o “aktivnostima nakon Izborne sjednice, predstojećoj šahovskoj Olimpijadi i najavljenim posjetama visokih predstavnika Svjetske šahovske federacije (FIDE).

“Razmijenjene su i informacije o unapređenju projekta „Šah u škole“ kroz njegovu modernizaciju kao i o podršci najtalentovanijim mladim šahistima. Predložena je agenda posjeta potpredsjednika FIDE Ali Nihata Jazićija i Borisa Kutina i pomoć predstavnika Uprave za mlade i sport u organizaciji istih. Iskazano je obostrano zadovoljstvo zbog uspješno započetog procesa preregistracije Šahovskog saveza Crne Gore i prevazilaženja prošlogodišnje krize u upravljanju Savezom”, navodi se u saopštenju ŠSCG.

Galerija

Bonus video: