Baton: Ništa novo oko ugovora za iduću godinu

"Proveli smo četiri zajedničke godine, ove sezone smo ušli u petu godinu i mislim da svi želimo da nastavimo saradnju", rekao je Baton, prenijeli su kanadski mediji
0 komentar(a)
Dženson Baton, Foto: Beta/AP
Dženson Baton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.06.2014. 18:34h

Vozač tima Formule 1 Meklaren, Dženson Baton rekao je danas da još nije bilo napretka u pregovorima sa čelnicima ekipe o ugovoru za 2015. godinu, ali on vjeruje u nastavak saradnje.

Svjetski šampion iz 2009. godine rekao je da se osjeća "spremnije nego ikada" i da želi da ostane u Formuli 1 i sljedeće godine.

"Nije bilo napretka, to je sve. Ali, tako stoje stvari. Proveli smo četiri zajedničke godine, ove sezone smo ušli u petu godinu i mislim da svi želimo da nastavimo saradnju", rekao je Baton, prenijeli su kanadski mediji.

"Nije još pravo vrijeme... Imamo mnogo stvari da riješimo prije no što počnemo da razmišljamo o budućnosti. Mislim da će mi iskustvo mnogo pomoći. Osjećam se mlad i spremniji nego ikada prije, mislim da sam u dobroj situaciji i da imam još mnogo da pružim", dodao je 34-godišnji Britanac.

U nedjelju od 20 časova u Montrealu se vozi trka Formule jedan za Veliku nagradu Kanade. To će biti 254. trka za Batona koji je prije tri godine trijumfovao na stazi "Žil Vilnev".

"Ne vidim kada ću završiti karijeru. Ovo je moj život (trke) i tu želim da budem u budućnosti. U Montrealu će biti nezgodno - tako je uvijek tamo, posebno zbog niske temperature na stazi. Posljednja krivina će biti nezgodna, ali mislim da smo navikli na to", rekao je Baton.

"Cijele godine vozimo ove bolide. Ako mogu da ga vozim u Monaku, mislim da će i u Montrealu biti sve u redu. Dugi pravci nam odgovaraju, pošto možemo da izvučemo mnogo iz Mercedesovog motora", dodao je Baton.

Bonus video: