Predstavljanje Ivana Šukovića u Beogradu

Mikser festival najveća je regionalna smotra kreativnosti i inovacija
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2014. 18:26h

Crnogorski umjetnik Ivan Šuković predstaviće se na ovogodišnjem Mikser festivalu u Beogradu, prostornom instalacijom pod nazivom “You, me and everybody we know”.

Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, koja se treći put održava u beogradskoj četvrti Savamala, biće otvoren danas, a trajaće do osmog juna. Pod sloganom “Održiva utopija” festival će ove godine okupiti oko hiljadu stvaralaca, a Ivan Šuković je jedini predstavnik iz Crne Gore. Oksimoron (Održiva utopija) će inspirisati ključne programske cjeline festivala sa idejom da kreira smjernice za dalji razvoj kvarta, ali i da, u širem kontekstu, preispita mjesto kulture i umjetnosti u društvu. Inspirisani novonastalim okolnostima projekta “Beograd na vodi“, Mikser festival želi da da svoj doprinos nastavku razvoja ovog dijela grada, sinergičnim djelovanjem svih zainteresovanih aktera.

Na panelima i diskusijama posebna pažnja će biti usmjerena ka temama solidarnosti i angažovanosti gradjana, doprinosu i značaju pojedinaca i struka u rješavanju problema u društvu, kao i ulozi medija i društvenih mreža u aktiviranju civilnog sektora.

Položaj čovjeka u gradskom prostoru preispitaće serijal performansa i instalacija, a publika će biti pozvana na razmišljanja o gradu, njegovom prostoru i položaju pojedinca. Predstaviće se umjetnici iz SAD, Austrije, Švajcarske, Belgije, Srbije i Crne Gore. K.V.

Bonus video: