Grgurovića će da posmatraju psihijatri

Tužiteljka se protivila vještačenju jer bi ono vodilo odugovlačenju
106 pregleda 3 komentar(a)
Ubistvo Cetinje, Oliver Huter, Foto: Zoran Đurić
Ubistvo Cetinje, Oliver Huter, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.06.2014. 07:19h

Vijeće sudije Vesne Moštrokol prihvatilo je predlog advokata odbrane Zorana Piperovića, da komisija ljekara vještaka sprovede neuropsihijatrijsko posmatranje okrivljenog Mihaila M. Grgurovića, kojem se sudi zbog ubistva Olivera Hutera.

Branilac okrivljenog Grgurovića, advokat Piperović, obrazložio je svoj predlog:

"Posebno imajući u vidu što je Grgurović govorio da se dogodilo prije pet-šest godina nakon jednog od događaja i incidenata između njega i stradalog Hutera, pa sve do kritičnog događaja i samog ubistva", naveo je Piperović.

Olivera Ražnatović, zamjenica višeg državnog tužioca, protivila se predlogu, ističući da je ovaj predmet dovoljno razjašnjen, te da bi ovo vještačenje vodilo nepotrebnom odugovlačenju postupka.

Prihvatajući predlog odbrane, sudija Moštrokol je navela da će komisija ljekara vještaka, koju čine prof. dr Stanko Milić, neuropsihijatar, dr Željko Golubović, psihijatar, te Branka Stepanović-Ilić psiholog, obaviti vještačenje okrivljenog.

"Vještaci imaju zadatak da utvrde duševno stanje, te kako je to uticalo na shvatanje i postupanje okrivljenog. U kojoj mjeri je poremećaj duševnog stanja postojao u vrijeme ubistva, te dati nalaz i okolnosti pod kojima je počinio ubistvo. Eventualno, utvrdiće se ako su postojala afektivna stanja razdraženosti i intezitet i uticaj na sposobnosti rasuđivanja okrivljenog u vrijeme ubistva", kazala je sudija.

U Višem sudu juče je pregledan snimak video nadzora koji je pokrivao ulicu u kojoj je ubijen Huter. Advokat Grgurovića kazao je da mu nije jasno što taj snimak dokazuje.

Prema navodima optužnice, Grgurović je 30. avgusta 2012., sa umišljajem, iz bezobzirne osvete ubio Hutera. U optužnici piše da je Grgurović sa stradalim mladićem bio u svađi zbog događaja od prije više godina, kada su ga Huter i njegovi roditelji napali.

Bonus video: