Čarlton: Engleska ne može da osvoji SP

" Zadovoljan sam pojedinim mladim igračima, ali iskreno, ne mislim da će Engleska da osvoji Mundijal", rekao je Čarlton
73 pregleda 0 komentar(a)
Bobi Čarlton, Foto: Beta/AP
Bobi Čarlton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.06.2014. 12:36h

Legendarni engleski fudbaler ser Bobi Čarlton ocijenio je da Engleska neće osvojiti Svjetsko prvenstvo u Brazilu pošto u svom timu nema igrače svjetske klase.

"Jedina stvar koja me brine jeste nedostatak svjetski talentovanih igrača u timu, što je prije četiri godine rekao Fabio Kapelo. Zadovoljan sam pojedinim mladim igračima, ali iskreno, ne mislim da će Engleska da osvoji Mundijal", rekao je Čarlton.

Čarlton, koji je sa Engleskom osvojio Svjetsko prvenstvo 1966. godine, rekao je da mladi fudbaleri moraju da iskoriste priliku da igraju na Mundijalu, pošto im se takva šansa u nastavku karijere možda neće ukazati.

"Nevjerovatno je da Engleska, sa svom svojom istorijom, ne može da okupi igrače za ovakve turnire. To je nešto što mi mnogo smeta. Iako mislim da Engleska neće osvojiti Svjetsko prvenstvo, mislim i da se neće obrukati", dodao je Čarlton.

Napadaču Mančester junajteda Vejnu Runiju nedostaje još 11 golova da izjednači Čarltonov rekord od 49 postignutih pogodaka za Albion.

"Rekao sam mu da, ako će neko da obori moj rekord, bolje da to bude on, pa ne bih da me iznevjeri. Mlad je i ima sposobnost za to. On voli da postiže golove i ima sjajan stav. Ako sve bude u redu i ne povrijedi se, Runi će sigurno biti jedan od najboljih engleskih igrača u Brazilu", istakao je Čarlton.

Bonus video: