Na oko 300m od kuće

Policija pronašla novac ukraden iz poslovnice "Erste banke" u Tivtu

Zbog sumnje da su opljačkali banku uhapšeni Tivćani Radovan Stanišić i Miloš Kašćelan, i državljanin Srbije Ognjen Krivokapić
1806 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2014. 10:43h

Tivatska policija pronašla je na oko 300 metara od kuće Radovana Stanišića (28) u žbunju, novac za koji se sumnja da je u subotu, 31. maja, ukraden iz poslovnice Erste banke.

Kako je "Vijetima" nezvanično rečeno pronađeno je oko 90.000 eura, koje su vraćene banci.

Zbog sumnje da su opljačkali banku, pored Stanišića uhapšeni su i Miloš Kašćelan (22) i državljanin Srbije Ognjen Krivokapić (22).

Sumnja se da su njih trojica uspjeli da potroše određenu količinu novca.

Njih trojica uhapšena su u noći između ponedjeljka i utorka nakon što je tivatska policija sklopila kockice u istrazi oružane pljačke, koja se u tom primorskom gradu dogodila u subotu tačno u podne.

Prema podacima "Vijesti" Kašćelan i Krivokapić su pred tužiteljkom priznali da su u subotu, sa fantomkama na glavi, naoružani pištoljem i nožem, upali u prostorije "Erste" banke.

Za razliku od njih, Stanišić je odlučio da se u ovoj fazi postupka brani ćutanjem.

Stanišić organizator pljačke

Policija vjeruje da je Radovan Stanišić organizator oružane pljačke, koja se dogodila u Njegoševoj ulici u centru Tivta, a tokom koje su lopovi uspjeli da odnesu rekordni plijen od 106.000 eura.

U subotu, tačno u podne, pred kraj radnog vremena, Kašćelan i Stanišić sa fantomkama na glavi i naoružani pištoljem i nožem upali su u poslovnicu te banke.

Miloš Kašćelan

Za vrijeme pljačke u banci su bila dva službenika i jedan radnik obezbjeđenja, a vjeruje se da im je Kašćelan odmah zaprijetio nožem, dok je Stanišić vitlao pištoljem.

“Uz prijetnju pištoljem, koje su bile upućene službenicima i radniku obezbjeđenja banke, primorali su jednog od radnika da otvori sef i da u kesu stavi novac”, navodi policija.

Novac sijali na sve strane...

Nakon što su se dvojica naoružanih i maskiranih razbojnika dočepali kese sa oko 106.000 eura, krenuli su da bježe iz banke. Njihova pljačka, ipak, ostaće upamćena i po tome što su iza sebe ostavljali neobične tragove - novac iz kese im je ispadao na sve strane, tako da su tokom bjekstva zagubili oko 14.000 eura.

Policija vjeruje da im je 8.600 eura ispalo u holu banke, a onda, u parku ucentru grada, još oko 5.400 eura.

"Ukupno su uspjeli da otuđe oko 92.000 eura. Novac koji je zatečen u holu i parku je pokupljen i vraćen banci”, navodi UP.

Osumnjičeni Kašćelan i Stanišić su, kako se vjeruje, sa kesom punom novca pobjegli do automobila gdje ih je čekao treći član ove grupe Ognjen Krivokapić.

Njima trojici se stavlja na teret krivično djelo “teško razbojništvo”.

Galerija

Preporučujemo za Vas