KUGLANJE

Mornar pobjednik Kupa u obje konkurencije

Kuglaši i kuglašice Mornara iz Tivta, pobjednici su ovogodišnjeg Kupa Crne Gore, koje je u nedjelju održano u tivatskoj "Župi"
0 komentar(a)
28.03.2019. 09:58h

Kuglaši i kuglašice Mornara iz Tivta, pobjednici su ovogodišnjeg Kupa Crne Gore, koje je u nedjelju održano u tivatskoj "Župi".

Kup za dame je održan prvi put u istoriji, a Mornar 1 je u finalu bio bolji od podgoričke Doklee 2643:2572 u ukupno oborenim čunjevima, odnosno sa razlikom od 71 oborenog čunja.

Za Dokleu nije nastupila najbolja crnogorska kuglašica, Marija Hamm zbog neugodne povrede koje je zadobila na treningu uoči samog finala. I bez njeg je, međutim, podgorički tim pružio dostojan otpor Mornaru 1, koji je na kraju pobijedio i stigao do duple krune, pošto je već osvojio i šampionsku titulu.

Najbolje takmičarke Mornara 1 su bile Tatjana Kankaraš sa oborenih 456 čunjeva i Marina Samardžić sa 447, dok su se u ekipi Doklee istakle Dušica Bojović sa oborenih 450 čunjeva i Neda Mijović sa 443.

U muškoj konkurenciji, teže nego što se očekivalo i sa razlikom od svega 28 oborenih čunjeva, kuglasi Mornara su savladali Aluminijum iz Podgorice, pa su, takođe, stigli do duple krune.

Do samog kraja utakmice, koja je bila više nego zanimljiva i u kojoj su kuglaši Aluminijuma pružili odličnu partiju, nije se znao pobjednik Kupa. Ipak, iskusni igrači Mornara, Keretić sa oborenih 545 čunjeva i Petović sa 530 su uspjeli da sustignu protivnike i zasluženo osvoje trofej.

Najbolji tekmičari kod Aluminijuma su bili Joković sa 544 oborena čunja, te Đuhić i Vujović sa po 511.

Ekipa Doklee, kao treći učesnik Kupa, nije uspjela dostojno da parira ekipama Mornara i Aluminijuma, jer je zbog povreda svojih igrača nastupila sa izmijenjenom ekipom.

Najbolji rezultat kod Doklee imali su Marijanović sa oborena 493 čunja i Robert Kiš sa 485.

"Za crnogorske kuglaše ovim takmičenjem je završena ovogodišnja sezona koja je bila jako uspješna. Kada se ovom doda više nego uspješan nastup juniorske ženske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Češkoj, rukovodstvo Kuglaškog Saveza Crne Gore može biti jako ponosno kako je ova sezona protekla u takmičarskom i organizacionom smislu", navodi se u saopštenju Kuglaškog Saveza Crne Gore.