ŽRIJEB 27. JUNA

Poznati potencijalni protivnici Budvanske rivijere u Ligi šampiona

Debitanti su italijanska Peruđa, u kojoj igra najbolji crnogorski odbojkaš svih vremena Goran Vujević, i belgijska Prekura iz Antverpena.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2019. 09:57h

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) objavila je konačan spisak učesnika ovogodišnje Lige šampiona. U muškoj konkurenciji, gdje će čast Crne Gore braniti Budvanska rivijera, nastupiće 28 ekipa iz 16 zemalja.

Najviše predstavnika, po tri, imaju Belgija, Italija, Poljska i Rusija, a CEV je dodijelio četiri specijalne pozivnice (vajld kard) – aktuelnom šampionu Evrope, Belogorju iz Belgoroda, koji je bio tek treći u prvenstvu Rusije, zatim dugogodišnjem učesniku LŠ Noliku iz Mazeika, te slovenačkoj Posojilnici i švajcarskom Luganu.

Ostale ekipe su pravo stekle na osnovu rejtinga zemalja i rezultata u posljednje tri sezone LŠ. Debitanti su italijanska Peruđa, u kojoj igra najbolji crnogorski odbojkaš svih vremena Goran Vujević, i belgijska Prekura iz Antverpena.

Žrijeb grupa u LŠ je 27. juna u Beču.

Učesnici LŠ: Hipo Tirol i Posojilnica (Austrija), Ruselar, Prekura Antverpen i Noliko (Belgija), Marek Union Ivkoni (Bugarska), Jihostroj (Češka), Kai Teruel (Španija), Tur i Pari volej (Francuska), Berlin i Fridrihshafen (Njemačka), Olimpijakos (Grčka), Lube, Peruđa i Pjaćenca (Italija), Budvanska rivijera (Crna Gora), Belhatov, Rešovija i Jastržebski (Poljska), Konstanca (Rumunija), Zenit, Lokomotiva Novosibirsk i Belogorje (Rusija), ACH Volej (Slovenija), Lugano (Švajcarska), Halkbanka i Fenerbahče (Turska).