Svečano otvoren 44. Festival dramskih amatera Crne Gore

Organizator festivala pod pokroviteljstvom ministarstva kulture i Opštine Bijelo Polje je Centar za kulturu u Bijelom Polju
0 komentar(a)
Festival dramskih amatera, Foto: Jadranka Ćetković
Festival dramskih amatera, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 03.06.2014. 20:16h

U Bijelom Polju večeras je svečano otvoren 44. Festival dramskih amatera Crne Gore.

Direktor Centra za kulturu Izet Erović kazao je da pozorište nije samo umjetnost, već da je uvijek bilo i biće više od toga - život u svom suštinskom obliku, ili sam život.

On je istakao da su to samo neki od razloga zbog kojih festival u Bijelom Polju opstaje skoro pet decenija.

Prve večeri festivala pred bjelopoljskom publikom su nastupili polaznici škole glume Centra za kulturu ''Nikola Đurković'' – Kotor , koji su izveli su komad "Novelica od ljubavi" autora Stevana Koprivice, u režiji Petra Pejakovića.

Dva sata kasnije nastupili su glumci KKC "Akord" iz NIkšića i Centra za kulturu iz Danivgrada, koji su po tekstu Miodraga Karadžića izveli komad "Poslednji napad", u režiji Dragana Kneževića.

Sjutra će nastupiti pozorišna grupa Ulcinj sa predstavom ''Servantes i Dulčinea'', u režiji Muniba Abazovića.

Kolašinsko pozorište nastupa u petak, komadom "Farmagonija", u režiji Zorana Rakočevića, a iste večeri biće predstavljen autorski projekat Dragana Koprivice "Najbolja hostesa festa", u kojem nastupaju glumci dramskog studija KIC "Budo Tomović" iz Podgorice.

Predstava domaćina - Bjelopoljskog pozorišta "Praznina", rađena u režiji Slobodana Marunovića, rezervisana je za poslednju veče festivala, nakon čega će biti izvedena predstava u čast nagrađenih – "Nobelovci" u režiji Gorana Bulajića.

Svakog dana u 11 časova biće organizovani razgovori o predstavama.

Organizator festivala pod pokroviteljstvom ministarstva kulture i Opštine Bijelo Polje je Centar za kulturu u Bijelom Polju.

Bonus video: