ODREĐEN PRITVOR

Uhapšeni Tivćani, sumnja se da su iz Erste banke odnijeli više od 100.000 eura

"Prilikom bjekstva im je, kako se sumnja, dio novca ispao iz kese, i to 8.600 eura u holu banke i još oko 5.400 eura u obližnjem parku"
725 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2014. 16:00h

Tivatska policija uhapsila je tokom noći Ognjena Krivokapića (22), Miloša Kašćelana (21) i Radovana Stanišića (27) zbog sumnje da su 31. maja opljačkali poslovnicu Erste banke u Njegoševoj ulici u centru Tivta iz koje su odnijeli za sada rekordni plijen od 106 hiljada eura, saopšteno je "Vijestima" iz policije.

Sumnja se da su uhapšeni Tivćani, sa fantomkama na glavi, upali u prostorije banke tačno u podne, pred sam kraj radnog vremena, naoružani pištoljem i nožem.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova tri lica isplanirala i izvršila razbojništvo na način što su, 31. maja 2014. godine, oko 12,00 časova, došli blizu objekta Erste banke – Filijale Tivat, koja se nalazi u Njegoševoj ulici, gdje su se M.K. i R.S. maskirali stavljajući preko glave fantomku sa prorezima za oči i ušli unutra, dok se O.K. odvezao vozilom na prethodno dogovoreno mjesto. Sumnja se da su M.K, uz prijetnju nožem, i R.S, uz prijetnju pištoljem, koje su bile upućene službenicima i radniku obezjeđenja banke, primorali jednog od radnika da otvori sef i da u kesu stavi novac u iznosu od 106.000 eura, nakon čega su otuđili kesu sa navedenim iznosom novca i pobjegli sa lica mjesta", saopšteno je iz Uprave policije.

U trenutku pljačke u prostorijama banke bila su dva službenika i jedan radnik obezbjeđenja.

Pljačkaši su prvo zaprijetili nožem i pištoljem, nakon čega su udarili jednog od šalterskih službenika i tako ih natjerali da im predaju novac.

Maskirani lopovi potom su pješice pobjegli iz banke kroz mali park na Trgu Dara Petkovića, a prema informacijama iz policije, uz put im je ispadao novac, dio tek ukradenog plijena.

"Prilikom bjekstva im je, kako se sumnja, dio otuđenog novca ispao iz kese, i to 8.600 eura u holu banke i još oko 5.400 eura u obližnjem parku, dok su uspjeli da otuđe oko 92.000 eura. Novac koji je zatečen u holu i parku je pokupljen i vraćen banci", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da službenici OB Tivat preduzimaju aktivnosti na pronalasku otuđenog novca u iznosu od oko 92.000 eura.

Jedan dio prosutog novca sakupili su i odnijeli građani, a policija je uspjela da sakupi oko 5.000 eura i vrati ih banci.

"Pretresom stana i drugih prostorije koje je u Tivtu iznajmljivao O.K, a koji su izvršili službenici OB Tivat zajedno sa službenicima Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat, pronađeno je i oduzeto oko 50 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i oko 100 sjemenki biljke kanabis od koje se uzgaja ova opojna droga. S obzirom da se sumnja da je O.K. imao namjeru da ovu opojnu drogu stavi u promet, njemu se krivičnom prijavom na teret stavlja i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi ne u saopštenju.

Nakon saslušanja osumnjičenih mladića u tužilaštvu, određen im je 48-časovni pritvor.

Galerija

Preporučujemo za Vas