GP Debeli brijeg: Zaplijenjeno oko 12,6 kilograma skanka

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su E.P. i O.P. imali namjeru da, radi dalje prodaje,skank prokrijumčare iz Albanije preko Crne Gore u Hrvatsku
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2014. 12:41h

Hercegnovska policija i carinici su na graničnom prelazu Debeli brijeg u nedjelju putničkom automobilu otkrili oko 12,6 kilograma skanka koji su, kako se sumnja, dva osumnjičena lica imala namjeru da iz Albanije prokrijumčare u Hrvatsku.

"Policija i carinski službenici su u nedjelju oko 12,50 časova, na graničnom prelazu Debeli brijeg, kontrolisali vozilo "VW Touareg", albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Albanije, E.P. (31) iz Tirane, dok se na mjestu suvozača nalazila O.P. (20) iz Lježe, takođe albanska državljanka. Pretresom vozila je u specijalno izrađenom bunkeru, koji se nalazio u bankinama – pragovima cijelom dužinom vozila, pronađeno 12 pakovanja sa sadržajem zelene biljne materije ukupne težine oko 12,6 kilograma za koju se posumnjalo da je droga marihuana tipa skank", saopšteno je iz Uprave policije.

Lica, skank i vozilo su predati policajcima Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat, a o događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici.

"Preliminarna analiza je potvrdila da se radi o skanku. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su E.P. i O.P. imali namjeru da, radi dalje prodaje, oko 12,6 kilograma skanka prokrijumčare iz Albanije preko Crne Gore u Hrvatsku i oni su uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", kaže se usaopštenju Uprave policije.

Skank je upućen u Forenzički centar radi detaljnih analiza.

Galerija

Bonus video: