Hodžson: Igrači će pjevati himnu na SP u Brazilu

„Vrlo rijetko igrate međunarodne utakmice protiv protivnika koji ne pjevaju himnu, a odlučili smo da i mi sa tim počnemo”, rekao je Hodžson
2 komentar(a)
Runi, Foto: Reuters
Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.06.2014. 09:43h

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je danas da će svi njegovi igrači na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu pjevati britansku himnu.

Engleske fudbalere su u zemlji mnogi kritikovali, jer uoči utakmica mnogi od njih ne pevaju himnu „Bože čuvaj kraljicu”.

Napadač Mančester junajteda Vejn Runi na početku reprezentativne karijere nije pjevao himnu, dok je njegov tadašnji saigrač Gari Nevil rekao da umjesto pjevanja himne, više voli da se koncentriše na utakmicu.

Hodžson, koji je dvije godine na klupi Engleske, zatražio je od svih igrača da u Brazilu pjevaju himnu.

„Vrlo rijetko igrate međunarodne utakmice protiv protivnika koji ne pjevaju himnu, a odlučili smo da i mi sa tim počnemo, pošto smo veoma ponosni i srećni što nosimo dres reprezentacije Engleske”, rekao je Hodžson, prenijeli su britanski mediji.

U odnosu na Evropsko prvenstvo 2012. godine u engleskoj reprezentaciji ima 12 novih igrača, a Hodžson je rekao da će ih podsjetiti da ovoga ljeta moraju da pevaju himnu.

„Možda moramo da ih podsjetimo da se ekipa promenila. Nadam se da će pjevati. Mislim da smo sjajni do početka drugog stiha, a poslije toga ne znamo...”, rekao je kroz osmjeh 66-godišnji selektor.

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula, Engleska će igrati u grupi D sa Italijom, Urugvajem i Kostarikom. Prvu utakmicu na turniru Englezi igraju 14. juna u Manausu protiv Italije.

Bonus video: