ZANIMLJIVOSTI SP

Meč sa 12 golova i rekorder Šukur

Svega 11 sekundi igralo se u meču za 3. mjesto SP u Koreji i Japanu, kada je Hakan Šukur zatresao mrežu Južne Koreje i tako postao strijelac najbržeg gola u istoriji ovog takmičenja
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2014. 15:03h

U duelu sa najviše pogodaka u istoriji svjetskih prvenstava viđeno je čak 12 golova.

Švajcarci su u tom meču poraženi od Austrije sa 7:5, u četvrtfinalu šampionata svijeta, održanog upravo u zemlji sira, satova i čokolade, 1954. godine. Tada su po tri gola postigli Vagner (za Austriju) i Higi (za Švajcarce).

Švajcarska je jedna od svega dvije reprezentacije koje su u mečevima mundijala pet puta tresle mreže, a da su pritom u tim duelima poražene - Brazil je 1938. savladao Poljsku sa 6:5. Finale sa najviše pogodaka igrano je 1958. godine, kada su „karioke” sa 5:2 savladale Švedsku.

***

Svega 11 sekundi igralo se u meču za 3. mjesto Svjetskog prvenstva 2002. godine u Koreji i Japanu, kada je Hakan Šukur zatresao mrežu Južne Koreje i tako postao strijelac najbržeg gola u istoriji ovog takmičenja. Turska je ovaj susret riješila u svoju korist sa 3:2 i tako ostvarila najbolji rezultat u istoriji zemlje. F.V.

Preporučujemo za Vas