Gardović pobjednik Orjenskog maratona

Drugo mjesto osvojio je Željko Milović iz AK Nikšić sa rezultatom tri sata, 38 minuta i 25 sekundi. Na trećem mjestu nastup je završio Stevan Vasiljević iz AK Niskogorci sa rezultatom četiri sata, osam minuta i osam sekundi
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2014. 10:09h

Član atletskog kluba Niskogorci iz Igala, Janko Gardović, pobjednik je tradicionalnog Orjenskog maratona.

On je 25 kilometara dugu trku prešao za tri sata, 36 minuta i 15 sekundi.

Gardović je rekorder maratona, a najbolji rezultat istrčao je prošle godine, tri sata, 22 minuta i četiri sekunde.

Drugo mjesto osvojio je Željko Milović iz AK Nikšić sa rezultatom tri sata, 38 minuta i 25 sekundi.

Na trećem mjestu nastup je završio Stevan Vasiljević iz AK Niskogorci sa rezultatom četiri sata, osam minuta i osam sekundi.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Budvanka Daliborka sa rezultatom četiri sata, devet minuta i 40 sekundi i postavila novi rekord maratona.

Ona je bila i dosadašnja rekorderka, a najbolji rezultat je popravila za više od 36 minuta.

Drugo mjesto osvojila je Nikolina Đivanović iz Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica iz Dubrovnika (5:01,24), dok je treća bila Dijana Dangubić iz planinarskog kluba Subra (6:29,14).

Start i cilj maratona, koji je okupio 26 maratonaca iz Crne Gore, Hrvatske i Rusije, bio je planinarski dom Za Vratlom, na 1160 metara nadmorske visine, koji se nalazi u južnom dijelu masiva, u zaleđu Herceg Novog.

Visinska razlika staze od početka do cilja iznosila je oko 800 metara, a kontrolne tačke bile su Borova glava, Orjensko sedlo, Veliki kabao, Orjensko sjedlo, Meterizi i dom Za Vratlom.

Najniža tačka je na 1100 metara nadmorske visine, a najviša je sam vrh Orjena - Veliki kabao, 1894.

U okviru manifestacije, čiji je organizator bio Planinarski klub Subra, organizovana je i planinarska tura od doma Za Vratlom do vrha Veliko Ćedilo, sa kojeg se pruža pogled na Bokokotorski zaliv.

Učestvovalo je 15 planinara sa teritorije Crne Gore.

Bonus video: