Bijelo Polje: Rakočević teško ranjen u pucnjavi

Zbog sumnje da ga je ranio, uhapšen je njegov sugrađanin Novak Peković (27)
313 pregleda 45 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2014. 06:47h

Bjelopoljac Drago Rakočević (25) teško je ranjen u pucnjavi koja se sinoć oko 19 časova dogodila u mjestu Ravna Rijeka u Bijelom Polju.

Zbog sumnje da ga je ranio, uhapšen je njegov sugrađanin Novak Peković (27).

Rakočević je oko 19:45 časova doveden u Službu Hitne medicinske pomoći u Bijelom Polju, sa ustrijelnom ranom u predjelu leđa. Nakon ukazane prve pomoći, upućen je u podgorički Klinički centar.

Dežurni hirurg u bjelopoljskoj bolnici dr Milivoje Stijović kazao je sinoć da je ranjeni mladić u životnoj opasnosti.

“Metak je ostao ispod lijevog pazuha, a pogođen je na sredini leđa, pored kičme”, kazao je dr Stijović.

Pojasnio je da je Rakočević zadobio povrede lijevog plućnog krila, prelom dva rebra i da ima krvarenje u grudnoj duplji.

“Urađena mu je drenaža grudnog koša, nakon čega je upućen u KCCG”, kazao je dr Stijović.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, do pucnjave je došlo u blizini Osnovne škole “Bećo Đilas” u Ravnoj Rijeci, naočigled više desetina djece.

Navodno, Rakočević je, na školskom poligonu, igrao mali fudbal, kada je Peković došao i počeo da vitla pištoljem. Sagovornik “Vijesti” iz policije ispričao je da je Rakočević počeo da bježi, ali je Peković sve vrijeme pucao za njim.

“Rakočević je bježao, a onda je, kako bi se spasio, skočio u rijeku Ljuboviđu, čak i zaronio, ali Peković nije prestajao da puca”, ispričao je izvor “Vijesti”. Povod za pucnjavu navodno su od ranije neraščišćeni računi između njih dvojice.

Bonus video: