ODBOJKA

Jedinstvo Bemax počelo pripreme: Domaći zadatak je odbrana duple krune

U Jedinstvo su ovog ljeta stigli korektor Vuk Medenica i tehničar Neđeljko Radović, koji su zamijenili Jovana Delića i Strahinju Kuburovića. S obzirom na to da je otišao i makedonski srednji bloker Filip Madžunkov, očekuje se još novosti po pitanju pojačanja
152 pregleda 0 komentar(a)
OK Jedinstvo, Foto: Radio Bijelo Polje
OK Jedinstvo, Foto: Radio Bijelo Polje
Ažurirano: 05.04.2019. 00:14h

Dvostruki uzastopni osvajač duple krune je "upalio motore" - odbojkaši Jedinstvo Bemaxa počeli su danas pripreme za novu sezonu, u kojoj su ambicije ostale nepromijenjene, a to su osvajanje domaćih trofeja.

"Predstojeća sezona biće izazovnija od prethodne. Tokom prošle uzeli smo duplu krunu, tako da ova ekipa ima dobar domaći zadatak da sačuva osvojeno. Ove godine odbojkaška scena u državi bogatija je za ekipu Budve, koji se vraćaju poslije jednogodišnje pauze, i vjerujem da imaju u planu da naprave ozbiljnu ekipu. Mi ćemo dati sve od sebe da ponovimo rezultat od prošle godine”, kazao je za Radio Bijelo Polje pomoćni trener Bjelopoljaca Mladen Miladinović, koji je izvršio prozivku u odsustvu šefa stručnog štaba Darka Prebiračevića, koji je imao obaveze sa seniorskom reprezentacijom Crne Gore.

Jedinstvo će bazičan dio priprema obaviti na gradskom stadionu, a nakon toga treniraće kombinovano i u sportskoj dvorani.

"Igramo na tri fronta, domaće prvenstvo i Kup, te evropski CEV kup. Nadam se da ćemo i ove sezone odbraniti neki od trofeja. Sada razmišljamo o pripremama kako bismo se što bolje spremili za sve predstojeće obaveze”, kazao je za Radio Bijelo Polje kapiten Jedinstva Vladan Rudić.

U Jedinstvo su ovog ljeta stigli korektor Vuk Medenica i tehničar Neđeljko Radović, koji su zamijenili Jovana Delića (otišao u Budvu) i Strahinju Kuburovića (slovenački Salonit). S obzirom na to da je otišao i makedonski srednji bloker Filip Madžunkov, očekuje se još novosti po pitanju pojačanja.

"Prioritet je dovođenje srednjeg blokera i tu imamo nekoliko opcija, ali tražimo pojačanje i na poziciji korektora. U narednim danima ćemo, vjerujem, kompletirati ekipu kako bismo se što bolje spremili za izazove koji nas očekuju u narednoj sezoni, na domaćoj i međunarodnoj sceni", rekao je "Vijestima" Slobodan Šebek, sportski direktor Jedinstva.

Pored pojačanja i kapitena Rudića, stručni štab na raspolaganju stručnog štaba su još - Balša Bulatović, Luka Bulatović, Vladan Vukić, Marko Tomić, Matija Ćinćur, Ljubomir Popović, Stefan Bugarin, Igor Kojović, Danilo Konatar, i Damir Banda.

Preporučujemo za Vas