Odbojkašice Crne Gore poražene od Španije

Španske odbojkašice revanširale su se rivalu za poraz na prvom turniru i prekinule seriju od četiri uzastopna poraza.
53 pregleda 1 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 31.05.2014. 14:56h

Španija se revanširala, sa kamatom, za poraz u Kosladi (provincija Madrid) – crnogorske odbojkašice su doživjele četvrti poraz u drugoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji, od selekcije protiv koje su izabranice Vladimira Milačića upisale jedinu pobjedu.

Nakon ovog poraza, Crna Gora je pala na posljednje mjesto u grupi C, jer je sada treća Španija, zahvaljujući boljem set-količniku.

“Crvene” su već izgubile šanse za drugo mjesto, odnosno baraž, u koji će Slovenija, koja je večeras izgubila od prvoplasirane Češke (već izborila direktan plasman na EP) sa 3:0 (25:23, 25:19, 25:17).

"Nakon poraza od Češke, kada smo izgubile šanse za prolazak u drugi krug, mislim da su djevojke ušle nemotivisano u duel sa Španijom, u prva dva seta posebno, koja su bila veoma loša kada je naša igra u pitanju. U trećem setu smo popravili odnos i igru, ali nam falilo i malo sreće da bi taj set osvojili", rekla je kapitenka Crne Gore Tatjana Bokan.

Naša selekcije je odigrala loše prva dva seta, tokom kojih nije bilo dilema. Crna Gora je dobro počela treći set, povela je 6:3, imala je vođstvo na oba tehnička tajm-auta (8:6, 16:14) a onda je kod 23:20 bila blizu osvajanja trećeg seta.

Međutim, Španjolke su se vratile u igri, izjednačile na 23:23, ali je Bokan donijela prvu set loptu, koju “crvene” nijesu iskoristile, kao i naredne četiri, ali zato Španija jeste svoju prvu za konačnih 3:0...

"Smatram da je Španija odigrala veoma dobru utakmicu, baš kao i mi u Madridu protiv njih. Mi nismo ličili na sebe u prva dva seta, koja smo odigrali veoma loše. U trećem setu je bilo bolje, ali ipak nedovoljno da se savlada danas odlična Španija. Biće teško protiv Slovenije da se oporavimo od ova dva poraza, ali moramo da damo sve od sebe da probamo da pružimo bolju partiju nego danas", rekao je selektor Crne Gore Vladimir Milačić.

Crna Gora danas (15 časova) završava kvalifikacije utakmicom protiv Slovenije.

Crna Gora - Španija 0:3 (16:25, 15:25, 28:30)

Plzenj - Gradska sportska dvorana. Gledalaca: 220. Sudije: Jana Nikolova (Slovačka) i Lars Ridland (Norveška). Poeni iz napada: Crna Gora 34, Španija 48. Poeni iz bloka: Crna Gora 10, Španija 7. Poeni iz servisa: Crna Gora 3, Španija 7. Greške: Crna Gora 18, Španija 12.

Crna Gora: BOKAN 11, OTAŠEVIĆ 2, Perović, Kovačević, MILIVOJEVIĆ 5, CENOVIĆ (libero), HADŽISALIHOVIĆ 12, Džaković, IVANOVIĆ 7, MILOVIĆ 5, Bojović, Laković 5.

Španija: Bedmar, KORAL 3, SANČES 8, KOREA ESTEBAN 8, Kosta, Delgado Garsija 2, Portero, Karo Garsija, GOMEZ LOPES 16, H. GONZALES 19, GONZALES GERERO 6, LOPES (libero).

Bonus video: