Odbojkašice poražene od Češke, ništa od baraža

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Plzenu od Češke 3:0 (25:12, 25:15, 25:17), na startu drugog turnira druge runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
1 komentar(a)
Andrea Laković i Ksenija Ivanović, Foto: Cev.lu
Andrea Laković i Ksenija Ivanović, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 30.05.2014. 18:23h

Druga runda, ipak, će biti krajnji domet odbojkašica Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji. Prvo kolo drugog od dva turnira grupe C otklonio je dileme - maksimalnim porazom od Češke, ali i pobjedom Slovenije protiv Španije sa 3:1 (25:9, 25:15, 20:25, 26:24), izabranice Vladimira Milačića danas su izgubile i teoretske šanse da se domognu drugog mjesta i baraža za EP.

Crnoj Gori bi, naime, u preostala dva kola nedovoljne bile i dvije maksimalne pobjede (protiv Slovenije i Španije), kao i dva maksimalna poraza Slovenije, jer bi Slovenke na kraju imale bolji set-količnik.

"Mogle smo jači otpor da pružimo, ali ni Čehinje nam nisu mnogo toga dozvolile, jer se vidi da su kvalitetnija i organizovanija ekipa. Idemo dalje, sjutra moramo da odigramo mnogo bolje", rekla je srednja blokerka Andrea Laković.

Kao u Kosladi, Češka je bila prejaka za naše seniorke, pa je sva priča bila gotova za 72 minuta. Jedino vođstvo Crne Gore je imala u drugom setu, kada je serijom 4:0 preokrenula na 7:6...

"Trudile smo se koliko smo mogle, ali one su bile bolje. Vidi se da je to ekipa koja je ovdje najkvalitetnija i protiv koje se ovdje niko ne može nadati bodovima. Nadam se da ćemo nastavak turnira odigrati bolje i ostvariti pobjede protiv Španije i Slovenije", rekla je mlada primačica servisa Danijela Džaković.

Crna Gora sjutra (15 časova) igra protiv Španije.

"Jednostavno, treba što prije da zaboravimo ovu utakmicu i da se okrenemo našim narednim protivnicima, Španiji i Sloveniji. Jer, su to reprezentacije protiv kojih idemo na bodove i sa kojima možemo da igramo. Češka je jednostavno mnogo kvalitetnija reprezentacija i ja im čestitam na zasluženoj pobjedi", rekao je selektor Crne Gore Vladimir Milačić.

Prema propozicijama, najuspješnija selekcija, nakon dva turnira i šest odigranih kola, izboriće plasman na EP.

Drugoplasirane selekcije iz svih šest grupa izboriće baraž, iz kojeg će tri uspješnije iz dvomeča igrati na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji, od 25. septembra do 4. oktobra naredne godine.

Crna Gora - Češka 0:3 (12:25, 15:25, 17:25)

Plzen - Gradska sportska dvorana. Gledalaca: 800. Sudije: Lars Ridland (Norveška) i Veronika Papadopol (Rumunija). Poeni iz napada: Crna Gora 37, Češka 21. Poeni iz bloka: Crna Gora 18, Češka 4. Poeni iz servisa: Crna Gora 5, Češka 2. Greške: Crna Gora 17, Češka 15.

Crna Gora: BOKAN 3, OTAŠEVIĆ 3, PEROVIĆ, Kovačević 4, MILIVOJEVIĆ 1, CENOVIĆ (libero), Hadžisalihović 8, Džaković 1, IVANOVIĆ 2, MILOVIĆ 4, Bojović, Laković 1.

Češka: Trnkova 3, HAVLIČKOVA 15, Smutna, ČLUMSKA (libero), MLEJNKOVA 12, RUTAROVA 6, Kvapilova, Dostalova, Vanzirova, SAJDOVA 10, HAVELKOVA 10, VINKUROVA 4.

Bonus video: