Film o Stros-Kanu za 10 dana gledalo 100.000 ljudi

Film Ejbela Ferare izvazao je burne reakcije u Kanu gdje nije dobio aplauz poslije projekcije, kao ni glumci koji su došli da se poklone publici
0 komentar(a)
Welcome to New York, Foto: Reuters
Welcome to New York, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2014. 17:01h

Sporni film o bivšem direktoru Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiku Stros-Kanu za deset dana je gledalo 100.000 ljudi što je daleko iznad očekivanja, saopštila je danas produkcijska kuća Vajld Banč (Wild Buncg).

Film "Dobrodošli u Njujork" premijerno je prikazan 17. maja na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, ali ga u Francuskoj nema u bisokopima, te se može gledati samo na internetu što se mora platiti.

Producentska kuća "Vajld Banč" je prije premijere navela da očekuje do 120.000 gledalaca, koliko je potrebno da se pokriju troškovi produkcije.

Film Ejbela Ferare izvazao je burne reakcije u Kanu gdje nije dobio aplauz poslije projekcije, kao ni glumci koji su došli da se poklone publici.

Stros-Kan je najavio tužbu protiv autora filma, iako se u njemu ne pominje direktno njegovo ime.

Međutim, očigledno je da je film inspirisan njegovom seksualnom aferom iz 2011. godine.

Filmski kritičari su negativno ocijenili film, smatrajući da, pored dokumentarnog sadržaja, Žerar Depardije koji glumi Stros-Kana, nije pokušao da ga prikaže kao vjerodostojnog ekonomistu i političara za koga se vjerovalo da bi mogao da postane predsjednik Francuske.

Hotelska sobarica u Njujorku optužila je Stros-Kana 2011. godine da je pokušao da je siluje.

Stros-Kan je u SAD oslobođen te optužbe, ali je zbog te afere bio primoran da podnese ostavku na mjesto šefa MMF-a.

Time su propale njegove izgledne šanse da lani bude jak kandidat socijalista na izborima za predsjednika Francuske, te se računa da je i to mogao biti uzrok za izbijanje afere.

Bonus video: