Luka Šuljagić u Tjumenju

"U sljedećoj sezoni će nam zadatak biti povratak u, po mom mišljenju, najjaču ligu na svijetu", kaže za “Vijesti” Šuljagić
75 pregleda 1 komentar(a)
Luka Šuljagić, Foto: Cev.lu
Luka Šuljagić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 31.05.2014. 14:13h

Nakon dvije sezone u Budvanskoj rivijeri, ponovo ide u inostranstvo, prvi put u Rusiju - Luka Šuljagić je potpisao jednogodišnji ugovor sa Tjumenjom, koji je minule sezone ispao iz ruske Super lige.

Tjumenj je klub iz istoimenog grada u Sibiru, u azijskom dijelu Rusije (udaljen 2.144 kilometara istočno od Moskve), u kojem su već igrala dvojica crnogorskih igrača, Mladen Majdak i Miloš Ćulafić.

"Tjumenj je klub koji šeta iz prve u drugu ligu, i obrnuto. U sljedećoj sezoni će nam zadatak biti povratak u, po mom mišljenju, najjaču ligu na svijetu. Uvijek je dobro imati cilj, još ako je cilj borba za prvo mjesto u ligi onda čitava priča dobija na težini", kaže za “Vijesti” Šuljagić.

Kako kaže, Šuljagić je za sada jedini stranac u ekipu za narednu sezonu.

"Ne znam status Bugarina koji je prošlu sezonu igrao na poziciji korektora, a rekli su mi i da su u potrazi za dizačem koji će najvjerovatnije biti stranac. Tek smo postigli dogovor, pa još uvijek nemam baš mnogo informacija, ali iz kratkog razgovora sa Majdakom saznao sam da je liga dosta jaka. Očekuje me veliki broj utakmica i veliki broj putovanja koja znaju biti jako jako dugačka i naporna. Svaki vikend igraju se po dvije utakmice. Pokušaću da se što prije uklopim u cijelu tu pricu, pružim maksimum i odigram sezonu najbolje što mogu", dodaje 28-godišnji srednji bloker.

Šuljagić je karijeru počeo u rodnom Prijepolju, a onda je 2001. godine stigao u Budvansku rivijeru, gdje je prvi put igrao do 2007. godine. Potom se preselio u Francusku, u Turkoan, nakon kojeg je igrao za Kakanj (BiH), a onda dvije sezone u italijanskoj A1 ligi, u Vibo Valenciji i Padovi.

U ljeto 2012. godine se vratio u Budvansku rivijeru, sa kojom je osvojio dvije duple krune i prošle sezone se plasirao u drugu rundu Lige šampiona. Šuljagić kaže da ni on, ni budvanski klub nijesu “potezali” priču o produženju ugovora koji je istekao na kraju prošle sezone.

"Po ko zna koji put moram da ponovim da sam ponosan što sam bio dio ekipe koje je prošle sezone igrala odbojku na jako visokom nivou. Svaka čast momcima na tome", istakao je Šuljagić.

Igrači su najmanje krivi za neuspjeh u kvalifikacijama

Luka Šuljagić je odlučio da preskoči kvalifikacije za EP i Evroligu jer, kako je tada kazao “Vijestima”, “nije ni fizički, ni psihički spreman da pruži 100% ovog ljeta”. Odgledao je dvije utakmice sa kvalifikacionog turnira u Podgorici i zaključio da je reprezentacija morala da se plasira u baraž..

"Lako je bilo zaključiti da su protivnici djelovali nespremno, raštimovano, neorganizovano. I žao mi je što u takvim uslovima nije iskorišćena prilika da se ode barem u baraž. Nažalost, to je još jedan neuspjeh! I mislim da svi treba da to doživimo kao neuspjeh i da se ne zadovoljavamo trećim mjestom, jer je potpuno svejedno da li smo treći ili četvrti. Očigledno je da stvari ne funkcionisu kako treba, a ja bih za to najmanje krivio igrače! Poslije svega što se desilo važno je što prije izvući pouke, radi budućnosti crnogorske odbojke. Važno je da se shvati da savez postoji zbog igrača, a ne igrači zbog saveza. Želim momcima puno sreće u Evropskoj ligi i dobar konačni plasman", zaključio je Šuljagić.

Bonus video: