Odbijen zahtjev Kuljače i Marovića za izuzeće sudije Pavličić

Zahtjev za izuzeće sudije uslijedio je nakon što je Pavličić odbila sve predloge odbrane za novo vještačenje
161 pregleda 3 komentar(a)
Valentina Pavličić, Foto: Savo Prelević
Valentina Pavličić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.05.2014. 11:10h

Boris Savić, predsjednik Višeg suda u Podgorici, odbio je zahtjev okrivljenih u aferi "Zavala" Rajka Kuljače, bivšeg predsjednika Opštine Budva i Dragana Marovića, potpredsjednika Opštine, koji su 15. maja zatražili izuzeće sudije Valentine Pavličić jer su posumnjali u njenu nepristrasnost.

Zahtjev za izuzeće sudije uslijedio je nakon što je Pavličić odbila sve predloge odbrane za novo vještačenje, dok je advokat Dragoljub Đukanović zatražio da izvrši vještačenje bilans ukupnog poslovanja "Zavale invest" kako bi se utvrdili troškovi izazvani angažovanjem na izgradnji fabrike za preradu morske vode Osmoza.

Bivši predsjednik i potpredsjednik turističke metropole, Kuljača i Marović, zatim Đorđe Pinjatić, predsjednik komisije koja je procjenjivala vrijednost izvedenih radova na postrojenju za desalinizaciju vode na Zavali i članovi komisije Dragan Žinić, Slobodan Đurović, Stevan Vučetić, Sreten Tomović, Novak Stanojević i Marko Kaloštro, prema navodima optužnice, oštetili su opštinski budžet za 821.599 eura i u istom iznosu pribavili korist preduzeću “Zavala Invest”.

Bonus video: