ŽELI I TAJ TROFEJ

Mesi: Zavidim saigračima iz Barselone na osvajanju SP

Mesi je sa Barselonom osvojio svaki trofej, ali sa reprezentacijom Argentine nije imao uspjeha, a to želi da promijeni na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu
0 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: BETA/AP
Lionel Mesi, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 30.05.2014. 09:22h

Argentinski reprezentativac Lionel Mesi rekao je danas da zavidi saigračima iz Barselone koji su sa reprezentacijom Španije osvojili Svjetsko prvenstvo.

Mesi je sa Barselonom osvojio svaki trofej, ali sa reprezentacijom Argentine nije imao uspjeha, a to želi da promijeni na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula.

Među njegovim saigračima iz Barselone osvajači Svjetskog prvenstva su Ćavi, Đerard Pike, Sesk Fabergas i Serhio Buskec.

Mesi je u tri navrata osvajao Zlatnu kopačku za najboljeg fudbalera svijeta, ali mnogi smatraju da neće moći da se poredi sa Peleom ili Dijegom Maradonom ako tokom karijere ne osvoji Svjetsko prvenstvo.

Takođe, mnogi navijači u Argentini kritikovali su ga da bolje igra za Barselonu nego za državni tim.

"Želim da osvojim Svjetsko prvenstvo, ali ne da bi ljudi promijenili mišljenje o meni. Svojoj kolekciji trofeja želim da dodam i titulu svjetskog prvaka. Zavidim mojim prijateljima Špancima, želio bih da sam na njihovom mjestu i da sam već osvojio Mundijal", rekao je Mesi za ESPN.

Reprezentacija Argentine će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igrati u Grupi F sa Bosnom i Hercegovinom, Iranom i Nigerijom.

"Za mene je najvažnije da igram fudbal. To sam radio još otkako sam bio dječak i to ću nastaviti da radim. Oduvijek sam govorio da ću prestati da igram fudbal kada prestanem da uživam u njemu", rekao je 26-godišnji napadač.

Mesi nije želio a istakne koji igrač mu je najveći protivnik, već je nabrojao nekolicinu fudbalera.

"Najteži protivnik? Tu su Nejmar, (Andres) Inijesta, Ćavi, Kristijano (Ronaldo), (Arjen) Roben i (Frank) Riberi", rekao je Mesi.

Za reprezentaciju Argentine Mesi je do sada odigrao 83 utakmice i postigao 37 golova.

Preporučujemo za Vas