BIVŠI SELEKTOR AZURA

Lipi: Italija je bolja od Engleske

"Jači smo od njih, imamo bolje 'oružje'. Između ove italijanske reprezentacije i one sa kojom sam osvojio titulu ima mnogo sličnosti", rekao je Lipi
0 komentar(a)
Lipi, Foto: REUTERS
Lipi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.03.2019. 09:49h

Bivši selektor Italije Marćelo Lipi ocijenio je da je ta ekipa mnogo kvalitetnija od Engleske i da će to pokazati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Lipi, koji je sa Italijom osvojio Sjvetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj, rekao je i da ne očekuje mnogo od Engleske na Mundijalu.

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula Italija će igrati u Grupi D sa Engleskom, Urugvajem i Kostarikom. Prvu utakmicu "azuri" igraju protiv ekipe Roja Hodžsona 14. juna.

"Jači smo od njih, imamo bolje 'oružje'. Između ove italijanske reprezentacije i one sa kojom sam osvojio titulu ima mnogo sličnosti. Naravno, na ovakvim turnirima morate da imate i sreće, da se važni igrači ne povrijede, da dođete na takmičenje u najboljem stanju", rekao je Lipi, prenijeli su italijanski mediji.

Lipi, koji trenira Gvangžu Evrgrande, rekao je da se nada da će Italija osvojiti Svjetsko prvenstvo, ali da su favoriti domaćin Brazil i Njemačka.

"Mislim da će Brazil osvojiti, ali nešto mi govori da će i Njemačka biti tu", rekao je Lipi.