U subotu prvenstvo u triatlonu: Kilometri napora za najspremnije

Triatlonci će plivati 750 metara, voziti bicikl 20 kilometara i trčati još pet
56 pregleda 1 komentar(a)
Triatlon, Foto: TK "Podgorica"
Triatlon, Foto: TK "Podgorica"
Ažurirano: 30.05.2014. 17:16h

Prvo Otvoreno prvenstvo Crne Gore u sprint triatlonu, olimpijskom sportu koji se sastoji iz plivanja, biciklizma i trčanja, održaće se sjutra u 10 časova na Plavnici.

Iz Triatlon kluba Podgorica saopštili su da su se do sada prijavila 72 takmičara iz Crne Gore i regiona, pojasnivši da sprint triatlon podrazumijeva 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje bicikla i pet kilometara trčanja.

Triatlonci će trku započeti iz vode, pored restorana Plavnica, dok će vožnja bicikla i trčanje biti organizovani na lokalnom putu Plavnica- Berislavci, koji će biti zatvoren za saobraćaj od 10 do 12 časova.

“Atraktivan dio takmičenja predstavljaju i zone izmjena između disciplina koje će biti organizovane na parkingu Ecoresorta Plavnica. Najbolje takmičare kroz cilj očekujemo već nakon 60 minuta, tako da smo sigurni da će ovaj izuzetno dinamičan sport sigurno biti interesantan svim prisutnim”, saopštili su iz Triatlon kluba.

Istakli su da će najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji biti nagrađeni medaljama i štafetama.

Pozvali su sve zainteresovane da se do subote prijave na mejl adresu www.3athlon.me. i pojasnili da mogu učestovati i “profesionalci i amateri, jer je triatlon kako izazov za sebe, tako i stil života”.

Otvoreno prvenstvo Crne Gore održaće se pod nazivom Prvi podgorički triatlon Plavnica 2014, u organizaciji Triatlon kluba “Podgorica” i GO Golubovci.

Organizatori su naglasili da je ovaj sport svake godine sve popularniji u svijetu, kako za profesionalce, tako i za rekreativce koji žele da testiraju svoju fizičku spremnost.

”Na posljednjim Olimpijskim igrama u Londonu bio je jedan od sportova sa najviše gledalaca”, saopšteno je iz Triatlon klub.

Bonus video: