Strugar i Radović ubijeni u sačekuši

Policija sumnja da su u ubistvu učestvovala dvojica napadača, a da je auto korišćen za bjekstvo zapaljen u blizini
648 pregleda 109 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2014. 19:19h

Podgoričani Vinetu Strugar i Mirko Radović, ubijeni su sinoć u Podgorici, desetak minuta nakon ponoći.

Policija je sinoć tragala za napadačima, koji su, u podgoričkom naselju Zabjelo, u blizini “Hemomonta”, ispalili više hitaca u Strugara i Radovića, a zatim pobjegli.

Nedugo nakon pucnjave inspektorima je javljeno da su nedaleko odatle, kod Centra 1. jun, zapaljena dva automobila, a inspektori sumnjaju da jedno korišćeno u napadu, a drugo kolateralna šteta podmetnutog požara.

Policajci su na parkingu, između stadiona FK Zabjelo i obližnje zgrade, pronašli nepomična, izrešetana tijela.

Radović je, kako je konstatovano, preminuo na licu mjesta, dok je Strugar, prema istim informacijama, izdahnuo na putu ka bolnici.

Jedan od prolaznika ispričao je novinaru “Vijesti” da je šetao Ulicom vojvode Ilije Plamenca kada je začuo pucnjavu.

Rekao je da nije vidio da li su napadači pucali iz vozila.

“Djeca koja su bila u blizini razbježala su se... Jedan automobil brzo se kretao i pri skretanju ka 'Titexu', udario je u nešto”, kazao je on.

Inspektori su, u prvim minutima istrage tragali za dvojicom muškaraca, koji su navodno nakon pucnjave pobjegli iza zgrade kod koje se desila pucnjava... Jedan od njih, bio je u bijeloj, a drugi u crnoj majci.

Vinetu Strugar svjedočio je na suđenju za ubistvo Duška Jovanovića.

Mediji su tada izvještavali da je njegova izjava išla u korist jedinog osuđenog za taj zločin - Damira Mandića.

Beogradski “Blic“ tada je pisao da je pomoć u alibijima osumnjičenima za ubistvo Jovanovića stigla od brojnih svedoka, ali i od ozloglašenog klana “Amerika” i Strugara, navodno evidentiranog kao pripadnika te grupe.

Policija je Strugara sumnjičila da je, između ostalih, učestovovao u prebijanju sada pokojnog Dragana Bećirovića 2008. godine.

U evidenciji crnogorske policije, Strugarevo ime pominje se još 2007. godine među dvadesetak osoba označenih kao “bezbjednosno interesantne osobe, koje su pobjegle u Zapadnu Evropu da bi izbjegli zatvor ili likvidaciju”.

Galerija

Bonus video: