Traže 50.000 eura i da Bulatović izdržava djecu Pejanovića

“Imam troje maloljetne djece, prema kojima imam obavezu izdržavanja, pa kako se nalazim u zatvoru, ni tu obavezu ne mogu ispunjavati”, rekao je Bulatović
2096 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Pejanović, Foto: Vesko Belojević
Aleksandar Pejanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 29.05.2014. 20:13h

Majka i dvoje maloljetne djece pokojnog Aleksandra Pejanovića pokrenuli su spor u podgoričkom Osnovnom sudu i traže od policajca Zorana Bulatovića i države Crne Gore odštetu zbog njegovog ubistva, izdržavanje njegove djece, kao i troškova sahrane.

Bulatović je pravosnažno osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Pejanovića u maju 2011, kada je, nakon kraće prepirke, hicem iz pištolja sa umišljajem usmrtio Pejanovića u bašti kafea “Lido” u Podgorici.

Tužena je i država, odnosno Ministarstvo unutrašnjih poslova, jer je u njihovom vlasništvu pištolj kojim je ubijen Pejanović.

Oni traže da tuženi isplaćuju Pejanovićevoj djeci po 150 eura mjesečno, za pretrpljene duševne bolove njegovoj majci i djeci da isplate 50.000 eura i 6.500 za troškove sahrane.

Na jučerašnjem ročištu, Bulatović je rekao da je nesporno da je on ubio Pejanovića, ali da do toga ne bi došlo da ga ovaj nije vrijeđao i provocirao.

Istakao je da je Pejanović bio razveden dugi niz godina i da je potrebno da punomoćnik tužilaca dostavi presudu o razvodu braka, kako bi se iz te presude utvrdilo da li je Pejanović bio obavezan da izdržava djecu i dokaz da je tu obavezu izvršavao .

“Imam troje maloljetne djece, prema kojima imam obavezu izdržavanja, pa kako se nalazim u zatvoru, ni tu obavezu ne mogu ispunjavati, pa smatram da ne mogu ispunjavati ni obavezu prema djeci pokojnog Pejanovića”, rekao je Bulatović.

Sudija Zoran Šćepanović prihvatio je predlog Bulatovića i naložio punomoćniku tužilaca Daliboru Kavariću da u roku od 15 dana dostavi presudu o razvodu braka, kao i eventualne dokaze o isplatama maloljetnim tužiocima na ime izdržavanja .