Večernje vježbanje ne škodi snu

Ako imate običaj da igrate fudbal ili košarku po noći, ili da vježbate i dalje imate sjajne šanse da se dobro naspavate, zaključak je analize u kojoj je 97 posto ispitanika koji vježbaju po noći istaklo da nemaju problema sa snom
0 komentar(a)
fitnes, Foto: Www.self.com
fitnes, Foto: Www.self.com
Ažurirano: 29.05.2014. 17:35h

"Pojedinci koji vježbaju samo par sati prije spavanja nisu podložniji lošem kvalitetu sna od onih koji nemaju takvu rutinu", ističe dr. Metju Bauman, autor izvještaja nazvanog "Sleep Medicine".

S druge strane kada se gleda direktno to koji trening rezultuje najboljim kvalitetom sna, ranoranioci koji dan počinju sa vježbanjem kupe većinu beneficija. Problem tempiranja treninga rano ujutro je taj što najveći broj ljudi od ostalih obaveza jednostavno ne može tada da stigneda vježba, a opet od kasnih treninga dobar dio njih odustaje upravo zbog predrasude vezane za san.

Ova analiza je dakle definitivno utvrdila to da i kasno večernji treninzi mogu da budu sjajni i da ne smetaju te Bauman poručuje:

"Vježbanje je dobro za san, tako da bi trebalo da pokušate da ubaciti trening u svoj dnevni raspored kada god je moguće".

Bonus video: