Nikšić: U pretresima nađeni oružje, municija, eksploziv i eksplozivna sredstva

Nikšićka policija kontrolisala je bezbjednosno interesantne osobe i članove organizovanih kriminalnih grupa
147 pregleda 1 komentar(a)
policija, Foto: Shutterstock
policija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.08.2018. 13:41h

Nikšićka policija je, fokusirajući se na kontrolu bezbjednosno interesantnih osoba i članova organizovanih kriminalnih grupa, tokom avgusta u pretresima četiri lokacija pronašla i oduzela oružje, municiju, eksploziv i druge predmete.

Kako navode iz Uprave policije, 24. avgusta policija je izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi S.I. (64) iz Nikšića, i tom prilikom su nađena i oduzeta dva pakovanja eksploziva, detonator dužine oko deset metara, sporogoreći štapin, pet komada kapisli za detonaciju, sedam komada usporivača eksplozije, baterijski uređaj za ispaljivanje električnih kapisli, baterija za aktiviranje električnih kapisli i kablove za električno paljenje.

Nadležni državni tužilac je naložio da se pronađeni eksploziv i navedena sredstva upute na vještačenje u Forenzički centar, nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji djela, kazali su iz policije.

Takođe, 24. avgusta 2018. godine, policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.B. (55) iz Nikšića.

Tom prilikom, pronađeno je i oduzeto 123 komada municije različitog kalibra u ilegalnom posjedu. Državni tužilac je naložio da se predmetna municija uputi na vještačenje u Forenzički centar, nakon čega slijedi procesuiranje.

U pretresu kuće koju koristi J.N. (25) iz Nikšića, 14. avgusta, pronađena i oduzeta puška M-48, kalibra 7.9 milimetara i zatvarač u ilegalnom posjedu.

Pronađeno oružje je upućeno u Forenzički centar radi vještačenja. Državni tužilac će se o kvalifikaciji djela izjasniti nakon dobijenih nalaza vještačenja.

Takođe, policija je 19. avgusta izvršila pretres kuće koju korsiti M.K. (64) iz Nikšića.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta vojna puška M-48, kalibra 7.9 milimetara, lovačka puška „Zastava Beretta“, kalibra 12 milimetara i 43 komada municije različitog kalibra, u ilegalnom posjedu.

Državni tužilac je naložio da se predmetno oružje i municija upute na vještačenje u Forenzički centar nakon čega slijedi procesuiranje.

Bonus video: