OSUMNJIČENI ZA RAZBOJNIŠTVO

U Herceg Novom uhapšene dvije osobe: Maloljetniku prijetili replikom pištolja i ukrali mu 70 eura?

54 pregleda 2 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
05.04.2019. 00:14h

Hercegnovska policija uhapsila je danas maloljetnog A.D. (16) i M.P. (18) iz Herceg Novog zbog sumnje da su počinili razbojništvo u Meljinama, saopšteno je iz Uprave policije.

"Dežurnoj službi CB Herceg Novi je danas u 5,15 časova prijavljeno da su Meljinama dvije nepoznate maskirane osobe uz prijetnju pištoljem izvršili razbojništvo nad maloljetnim N.M. koji je na štandu prodavao voće i povrće. A.D. i M.P. su uhapšeni oko 11 časova. Sumnjs se da su A.D. i M.P, po prethodnom dogovoru, maskirani došli do štanda gdje je zaposlen N.M, te da su uz prijetnju replikom pištolja, koji podsjeća na pravi pištolj, od njega ukrali oko 70 eura. Novac koji su ukrali se nalazio u posudi u unutrašnjosti štanda", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je policija pretragom terena pronašla garderobu, rukavice i metalnu repliku pištolja koja je, kako se sumnja, korišćena prilikom izvršenja krivičnog djela.

"Osumnjičeni A.D. i M.P. su, nakon hapšenja sprovedeni državnom tužiocu u Osnovnom dražvnom tužilaštvu u Herceg Novom, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo", zaključuje se u saopštenju.