Spot Urban & 4 najavljuje premijeru Vukčevićevih "Dječaka"

"Ne brini“ je obrada jedne od najdivnijih pjesama koje je ikada otpjevao jedan crnogorac - Podgoričanin Aco Tabaš
148 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2014. 12:57h

Urban & 4 premijerno će predstaviti novi spot za pjesmu „Ne brini“, naslovnu numeru za novi film Nikole Vukčevića „Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa“, prenosi Portal Analitika

U najavi hrvatske izdavačke kuće Aquarius Records, koja će premijerno pustiti spot u ponedjeljak, 2. juna u 20 sati na MTV Adria, podsjeća se da su riječki muzičari sarađivali sa Vučkevićem u novom dugometražnom igranom filmu. „Dječaci“ će u bioskopsku distribuciju krenuti na jesen, a jednu od uloga tumači i Damir Urban.

U spotu numere, koju je originalno izvodila beogradska grupa „U škripcu“ sa Acom Tabašem kao vokalom, radio je upravo reditelj Vukčević. U njemu dominiraju likovi iz filma – regionalno poznati glumci Goran Bogdan, Emir Hadžihafizbegović, Ana Sofrenović i Nebojša Glogovac, kao i Momčilo Otašević. Spot je, kao i film, sniman u Zagrebu, Londonu i Podgorici, a kadrovi grupe Urban & 4 snimani su u atraktivnom zagrebačkom studiju Embrio production, gdje je i napravljen završni miks pjesme.

Kako se navodi na oficijelnim stranicama riječke grupe, „Vukčević ima samo riječi hvale za saradnju s Urbanom, navodeći da se kreativni ljudi lako razumiju, bez obzira na vrstu umjetničkog medija, te da mu je saradnja bila posebna čast jer Urbana veoma cijeni kao umjetnika“. Damir Urban u „Dječacima“ igra sebe: muzičara koji dolazi u London da snimi nekoliko svojih pjesama i tamo sreće prijatelja iz mladosti, Stanka - kojeg tumači upravo Goran Bogdan – sa kojim, na kraju snima pjesmu „Ne brini“.

Iz filma "Dječaci", Foto: Ivan Savić

"U pitanju je pjesma - spot posvećen mom gradu, u kojoj se na jedan rijedak način prepliće dosta ličnih sentimenata. „Ne brini“ je obrada jedne od najdivnijih pjesama koje je ikada otpjevao jedan crnogorac - Podgoričanin Aco Tabaš, za beogradsku grupu „U škripcu“ - na takav način da će zauvijek ostati utkano u moje srce. Snažna i emotivna obrada jednog od najemocionalnijih i najautentičnijih umjetničkih pojava balkanske muzike i umjetnosti uopšte, Damira Urbana, promovisaće kroz ovaj spot ne samo film, već i Podgoricu i Titograd", kazao je reditelj Nikola Vukčević za Portal Analitika.

On je posebno istakao emocije koje su ga vodile dok je snimao „njegove rodne gradove - Titograd i Podgoricu“. Film je, dodaje, sniman na mjestima koja njemu znače, sa glumcima koji njemu puno znače, njihovom dirljivom emocijom, i sa fabulom „Dječaka“, uz najsofisticiraniju filmsku tehniku koju su mogli da obezbijede. Podsjećamo, Vukčević više od dvije godine radi na postprodukciji. On je već više puta naveo da se glavna autorska ekipa filma odrekla bilo kakvog honorara u korist produkcije, čija realizacija traje već četiri godine.

Prema sadašnjim najavama, film bi trebalo da bude završen do Montenegro Film Festival-a u Herceg Novom, koji se tradicionalno održava početkom avgusta.

Galerija

Bonus video: