Berancima za ubistvo Zorana Vasovića 52 godine zatvora

Sudija Vidomir Bošković je, obrazlažući presudu kazao da su optuženi bili uračunljivi, i svjesno htjeli izvršenje, znajući posledice i težinu djela
214 pregleda 12 komentar(a)
Zoran Vasović, Foto: Beća Čoković
Zoran Vasović, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 28.05.2014. 11:44h

Beranci Darko Milošević, Petar Vujović i Goran Vešović osuđeni su danas, u Višem sudu u Bijelom Polju, na ukupno 52 godine zatvora, zbog ubistva sugrađanina Zorana Vasovića i ranjavanja dvoje sugrađana. Vasović je ubijen 30. decembra 2012. godine, ispred diskoteke "Klub 29".

Zbog krivičnog djela “teško ubistvo u pokušaju” i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava Milošević je osuđen na 19, 4, Vujović na 18, 4 godine zatvora, dok je Vešović, zbog krivičnog djela “ubistvo” osuđen na 14, 4 godina zatvora. Milošević i Vujović krivi su i za pokušaj ubistva Nikole Vuksanovića i Anđele Obradović, koji su bili u društvu Vasovića, dok je Vešović, izmijenjenom optužnicom, oslobođen tog dijela odgovornosti.

Sudija Vidomir Bošković je, obrazlažući presudu kazao da su optuženi bili uračunljivi, i svjesno htjeli izvršenje, znajući posledice i težinu djela.

"Sud je cijenio raniji život optuženih koji su osuđivani uglavnom za djela koja su povezana sa nasilničkim ponašanjem. Otežavajuća okolnost je i to što su pucali u čovjeka koji je odlazio iz lokala, ne dajući ni kakvog povoda za takav čin“, kazao je sudija Bošković.

Bonus video: