Suđenje za napad čekićem u Podgorici: Liječiti ga jer je veoma opasan

Okrivljeni je rekao da cijeni rad vještaka, ali da on nije neuračunljiv
57 pregleda 0 komentar(a)
Gintaš napad, Foto: Savo Prelević
Gintaš napad, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.05.2014. 17:40h

Vještak neuropsihijatrijske struke Željko Golubović, kazao je u Osnovnom sudu da je E. Š. neuračunljiva osoba, koja boluje od šizofrene psihoze.

On je, na suđenju, preporučio obavezno psihijatrijsko liječenje okrivljenog.

Šabotić je optužen da je u februaru čekićem u glavu više puta izudarao Remzu i Saita Pepeljaka na pijaci u Gintašu, kada im je nanio lakše tjelesne povrede.

"Analizom životnog puta E. Š. jasno se vidi da je slično ponašanje okrivljeni ispoljavao i u preddeliktnom periodu. Postoji ozbiljna društvena opasnost od okrivljenog, ukoliko se ne podvrgne liječenju”, rekao je Golubović.

E. Š. je naveo da cijeni rad vještaka, ali da on nije neuračunljiva osoba, već da je samo branio čast i ugled svoje porodice.

Zastupnik optužbe je, nakon izjave vještaka, promijenio optužni predlog - tražeći izricanje mjere obaveznog psihičkog liječenja i čuvanja u zdrastvenoj ustanovi i tražio da se optuženi, koji se trenutno nalazi u pritvoru, privremeno smjesti u odgovarajuću zdrastvenu ustanovu do pravosnažnosti presude.

Na jučerašnjem pretresu su odgledani i snimci sa kamera u Gintašu, na kojima se vidi da E. Š. 5. februara, ali i tri dana kasnije, udara Pepeljake čekićem u glavu.

Sudija Goran Đuković će spise predmeta proslijediti krivičnom vanraspravnom vijeću, koje će odlučiti o osnovanosti daljeg pritvora za optuženog.

Suđenje se, kako je najavljeno, nastavlja 16. juna.

Bonus video: