Lekić se brani sa slobode, pištolj lagano sele u zaborav

"Ovo je skandalozno, jer su očigledno krenuli u postupak ukljanjanja pištolja iz čitave priče. Po ovom članu zakona, on je mogao da me prinudi bez ikakavog oružja”, kazao je Milačić
84 pregleda 34 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2014. 08:05h

Osumnjičeni za napad na novinara Marka Milačića, Branislav Lekić, saslušan je sinoć u Osnovnom državnom tužilaštvu, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Saslušanja u tužilaštvu trajala su do oko ponoći.

Lekić se juče, u prisustvu advokata Zdravka Begovića, predao policiji, nakon što je osumnjičen da je na dan izbora napao Milačića, Mladena Jovanovića, Strada Turovića i Miloša Klikovca, prijeteći im pištoljem i govoreći da će ih pobiti.

On je pred tužiocem Vukasom Radonjićem negirao djela koja mu se stavljaju na teret.

Tužilac je napad i prijetnje Milačiću, kao i oduzimanje njegove kamere, kvalifikovao kao krivično djelo prinuda iz člana 165 stav 1.

Kada su u pitanju prijetnje ubistvom, koje je, prema tvrdnjama Milačića, Lekić uputio Jovanoviću, tužilac je ocijenio da je u pitanju krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 stav 1.

Milačić je, nakon saslušanja, kazao da je skandalozno da je tužilac Lekiću na teret stavio najblaže krivično djelo od četiri koja je, prema njegovom mišljenju, počinio tog dana.

“Ovo je skandalozno, jer su očigledno krenuli u postupak ukljanjanja pištolja iz čitave priče. Po ovom članu zakona, on je mogao da me prinudi bez ikakavog oružja”, kazao je Milačić.

Novinar “Monitora” ocijenio je da je tužilaštvo Lekića trebalo da tereti za nasilničko ponašanje u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja, oduzimanje tuđe stvari, ugrožavanje sigurnosti i prinudu.

“Očigledno je da Đukanovićeve (Milo) institucije štite Đukanovićevog lokalnog aktivistu. Dakle, čovjek može da prijeti ubistvom, da uperi pištolj u vas pred desetinom ljudi na izborni dan. Da vas psuje, vrijeđa, da vam krade imovinu i kao što vidimo prolazi najblaže moguće, kao obični privatni izgrednik, a ne klasični politički provokator i aktivista sa zadatkom. To je jedino moguće u ovoj i ovakvoj Crnoj Gori”, kazao je Milačić.

Begović je kazao je sinoć "Vijestima" da je osumnjičeni negirao izvršenje bilo kog krivičnog djela, tvrdeći da je bio isprovociran ponašanjem Milačića, koji ga je snimao.

On je rekao da tokom pretresa, koji je rađen u kući osumnjičenog Lekića, nije nađeno bilo kakvo oružje.

Svi oštećeni prepoznali su Lekića kao napadača.

Milačić tvrdi da je otetom kamerom snimio brojne izborne manipulacije aktivista DPS-a i da smatra da je to bio motiv napada.

Lekić je negirao da je bilo kakvu kameru ukrao ili oteo...

Galerija

Bonus video: