Milivojević godinu u francuskom Arnu

Arn je prošle sezone igrao polufinale plej-ofa za ulazak u Prvu ligu, ali nije uspio da izbori plasman u elitu. Nova prilika je naredne sezone
80 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Milivojević, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Milivojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.05.2014. 10:33h

Nakon sezone u Budvanskoj rivijeri, ne baš srećne na igračkom planu planu (u Ligi šampiona nije dobio puno prilike da igra, nakon čega je zbog zdravstvenih razloga propustio završnicu domaćeg prvenstva i Kupa), ponovo ide u inostranstvo - Aleksandar Milivojević je novi član francuskog drugoligaša Arna. Potpisao je ugovor na godinu.

"Zadovoljan sam novim klubom i uslovima koje sam dobio. Riječ je o dobro organizovanom klubu. Prihvatio sam ovu ponudu jer je Francuska liga jaka, zemlja je lijepa, i garantuje sigurne ugovore igračima", kaže za "Vijesti" Milivojević, pored kojeg su u klub stigla i svojica srpskih internacionalaca, Luka i Nemanja Čubrilo.

Arn je prošle sezone igrao polufinale plej-ofa za ulazak u Prvu ligu, ali nije uspio da izbori plasman u elitu. Nova prilika je naredne sezone.

"Ambicije kluba su da ponovo igra plej-of i izbori ulazak u Prvu ligu. Napravili su dobru ekipu, pa se nadam dobrim rezultatima", dodao je Milivojević, koji se nedavno oprostio od reprezenacije Crne Gore.

Arn je treći francuski klub u kojem će igrati popularni Aga. Milivojević je, naime, u prošlosti nosio dres Bovea i Nice. Igrao je i u Grčkoj (Aris), Njemačkoj (Nechopers) i Hrvatskoj (Kaštel Marina).

Karijeru je počeo u Ribnici iz Kraljeva, a u Srbiji je igrao još za Vojvodinu, Puteve i Mladi radnik, prije nego se preselio u Budućnost, gdje je proveo nekoliko godina, a onda nastavio karijeru u inostranstvu.

Milivojević je drugi igrač iz prošlosezonskog sastava koji je napustio Budvansku rivijeru (istekao mu je ugovor), nakon Marka Bojića, koji je raskinuo ugovor, i slobodan je uz obeštećenje (20 hiljada eura). I Milan Marković je najavio da će zbog odnosa sa novim trenerom Slobodanom Boškanom teško ostati u Budvi, a ugovori su istekli i Italijanu Marku Falaskiju, srednjem blokeru Luki Šuljagiću i tehničaru Marku Vujoviću.

Bonus video: