Džulijan Mur nije bila predviđena za kansku nagradu

Žiri je htio zapravo nagradu da dodijeli turskoj glumici Melisi Sežen za ulogu u filmu "Zimski san"
0 komentar(a)
Džulijan Mur, Foto: Reuters
Džulijan Mur, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.05.2014. 16:49h

Američka glumica Džulijan Mur nije bila predviđena za dobitnicu nagrade za najbolju žensku ulogu na Međunarodnom filmskog festivalu u Kanu, prenose danas francuski mediji.

Džulijan Mur nije bila 24. maja na dodjeli nagrada na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, iako je dobila nagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu "Maps to the stars" kanadskog reditelja Dejvida Kronenberga.

Francuski mediji ocijenili su da je to neobično, jer Džulijan Mur nije bila na festivalu, a običaj je da žiri na dan dodjele telefonom zove potencijalne dobitnike i zamole ih da ostanu u Kanu ili da se vrate ako su otputovali ranije.

Glumica se za vrijeme dodjele nalazila u Njujorku s porodicom, a jedan od producenata ju je nazavao telefonom da joj saopšti srećnu vijest koju je ona primila sa oduševljenjem.

Glumica je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu, ali je žiri htio zapravo nagradu da dodijeli turskoj glumici Melisi Sežen za ulogu u filmu "Zimski san", prenose danas mediji.

Međutim, pravila festivala nalažu da se jednom filmu ne mogu dodijeliti dvije nagrade.

"Pošto je žiri htio da dodijeli Zlatnu palmu turskom filmu nije mogao da nagradu dodijeli i glumici u istom filmu. Zbog toga se žiri odlučio za drugi izbor glumice", navode mediji pozivajući se na izvore bliske kanskom žiriju, čija je predsjednica bila novozelandska rediteljka Džejn Kempion.

Mediji dodaju da se sada razumije zašto Džulijan Mur nije bila prisutna na ceremoniji dodjele nagrada.

Džulijan Mur (53) četiri puta je nominovana za Oskara, a nijednom nije dobila kansku nagradu.

Film "Kis Uykusu" (Zimski san) turskog reditelja Nurija Bilgea Čejlana osvojio je Zlatnu palmu 67. filmskog festivala u Kanu.

Bonus video: