Ćalović i Milovac fizički napadnuti u Izbornoj komisiji

Policija je došla na lice mjesta, i trenutno obavlja razgovor sa osobom za koju iz MANS-a tvrde da je napao Ćalović, Milovca i Maraša
147 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2014. 18:31h

Izvršna direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović i njeni saradnici Dejan Milovac i Vuk Maraš fizički su napadnuti u Izbornoj komisiji Glavnog grada.

Ćalović tvrdi da je napala osoba kojoj su trebali da predaju prigovore o neregularnostima tokom izbornog dana.

Prema riječima direktorke MANS-a, prvo je zaposleni u OIK-u rekao da prigovore mogu predati samo političke partije, na šta su oni odgovorili da im Ustav i ustavni postupak omogućava da predaju prijave.

Iz MANS-a kažu da su nakon incidenta zaključani u zgradi OIK, i da su ih pustili nakon kraćeg vremena.

"Dok smo bili u kancelariji došla je jedna gospođa koja je počela da viče, onda je ovaj počeo da viče i krenuo da nas gura iz kancelarije. On je krenuo Milovca koji je snimao telefonom, nije gurao gali je prijetio. Kad su njega izgurali iz kancelarije ja sam počela da snimam a on nasrće na mene, uhvatio me za obje ruke i gurnuo. U tom trenutku je počelo opšte guranje, i mi smo krenuli napolje, a jedan gospodin nas je zaključao unutra. Ja sam mu tražila ključ i rekla da nema pravo da me zaključava u državoj instituciji" rekla je Ćalović za "Vijesti".

Milovac i Ćalović su napad snimali telefonom.

TV Vijesti

Policija je došla na lice mjesta, i obavila razgovor sa osobom za koju iz MANS-a tvrde da je napao Ćalović, Milovca i Maraša.

Galerija

Bonus video: