Cetinje: Policija oduzela drogu, bombu, pištolj, pušku, municiju, petarde, nož skakavac...

153 pregleda 2 komentar(a)
Cetinje, oduzeto oružje, Foto: Uprava policije
Cetinje, oduzeto oružje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 27.08.2018. 11:38h

Cetinjska policija je pretresla dvije lokacije i tom prilikom oduzela drogu, oružje, municiju, eksploziv i ostale predmete, saopšteno je danas iz Uprave policije.

"Službenici OB Cetinje su, 21. avgusta 2018. godine pretresla stan i druge prostorija koje koristi A.K. (28) iz Cetinja. Tom prilikom policija je oduzela pvc kesicu sa sadržinom biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana, sitne sjemenke biljne materije nepoznatog porijekla, dvije pvc kesice sa sadržajem praškaste materije čiji sastav tek treba da bude utvrđen i rasutu biljnu supstacu. Oduzete materije su upućene u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji će se o kvalifikaciji djela naknadno izjasniti", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su cetinjski policajci pretresli stan i druge prostorije koje koristi V.R. (64) iz Cetinja.

"Tom prilikom, policajci su oduzeli: jednu ručnu bombu, pištolj marke "M- 57" cal. 7,62 mm sa dva okvira bez municije, 41 komad štapina privrednog eksploziva i 21 komad štapina privrednog eksploziva viskozit, ukupne težine 7,5 kg, jednu pušku, 116 komada puščanih metaka kalibra 7,62 mm, 80 komada pištoljskih metaka nepoznatog kalibra, 34 komada metaka nepoznatog kalibra, rezervni okvir od pištolja bez municije sa iglom za čišćenje pištolja, pet komada pištoljskih metaka, dva komada manevarskih metaka, 26 komada detonatorskih kapisli, sedam komada sporogorećih štapina, ukupne dužine 126,6 cm, 69 komada petardi, metalni boks i nož tzv. skakavac dužine sječiva oko 15 cm. Oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji će se nakon vještačenja izjasniti o kvalifikaciji djela", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: