Porodica Šćekić prijavila tužioca i sudije zbog neznanja ili obmane

"Porodica je izgubila povjerenje u tužilaštvo i sudstvo zbog čega podnosimo krivične prijave"
215 pregleda 11 komentar(a)
porodica Šćekić, Foto: Luka Zeković
porodica Šćekić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.05.2014. 06:37h

Slavica Šćekić, sestra ubijenog inspektora Slavoljuba Šćekića, juče je Upravi policije podnijela krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenih položaja i nesavjesnog postupanja protiv sudija i nekadašnje tužiteljke Stojanke Radović, koji su do sada sudili i bili uključeni u predmet ubistva njenog brata.

U krivičnoj prijavi piše da je njena porodica postala žrtva neznanja i obmane državnih institucija, nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu okrivljenima za taj zločin.

”Prvenstveno tužilaštva, a potom i sudija Višeg i Apelacionog suda, zbog čega porodica želi da se pravnim sredstvima bori protiv onih koji su nas zarad ličnih promocija, a znajući da krše zakon, obmanuli. Ubjeđivali su nas da će sudski postupak biti riješen, jer za to postoje neoborivi dokazi. Porodica je izgubila povjerenje u tužilaštvo i sudstvo zbog čega podnosimo krivične prijave protiv specijalnog tužioca za suzbijanje organizovanog kriminala Stojanke Radović, te bivših sudija Lazara Akovića i Slavke Vukčević, i sadašnje sudije Biljane Uskoković, kao i članova vijeća koji su učestvovali u donošenju odluka, ali i protiv sudija Apelacionog suda. Ovo iz razloga jer su sudije Vrhovnog suda nakon skoro devet godina od ubistva našeg Slavoljuba, javno saopštile da su ranije presude donijete uz kršenje zakona, što su morali znati i tužioci i sudije. Umjesto toga, oni su doprinijeli da se naša agonija nastavi", navodi se u krivičnoj prijavi.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 27. maj

Bonus video: