NA GP Ranče uhapšeno sedam osoba: Oduzeti marihuana, ekstazi, džointi, bromazepami, rizle, drobilica i kapi za oči

214 pregleda 5 komentar(a)
Granični prelaz Ranče, Foto: Goran Malidžan
Granični prelaz Ranče, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 27.08.2018. 11:21h

Granična policija Pljevlaja je tokom posljednjih mjesec dana na Graničnom prelazu Ranče uhapsila sedam osoba i oduzela manju količinu droge koju su osumnjičeni lica krijumčarili preko granice, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da sje droga bila sakrivena kod osoba koja su putovala vozilima preko ovog graničnog prelaza.

"Službenici OGB Pljevlja su, od 30. jula do 24. avgusta 2018. godine, na GP Ranče, u putničkim vozilima, u šest slučajeva kod osoba koja su upravljala vozilima ili bili saputnici u njima pronašli određenu količinu narkotika. Od ovih šest slučajeva, četiri su registrovana na izlazu iz Crne Gore a dva na ulazu u našu državu. Na osnovu navedenog procesuirano je sedam osoba od čega su šest državljani Srbije i jedan državljanin Crne Gore. Od ovih sedam osba pet je muškoaraca i dvoje žena. Kod V.Š. (33) iz Šida u Srbiji pronađeno je oko dva grama marihuane. Kod D.B. (23), državljanke Srbije, je pronađeno oko gram i po marihuane. Kod R.J. (29), državljanina Srbije, pronađeno je oko pola grama marihuane. Kod M.B. (21), državljanina Crne Gore, pronađena su dva tzv. džointa, kesica sa 4,2 gr marihuane, rizle, drobilica i kapi za oči. U vozilu kod D.K. i M.L, takođe državljana Srbije, pronađeni su 8,2 gr marihuane, sedam bromazepama i jedan tzv. džoint. Kod M.Lj, državljanke Srbije, pronađen je 4,1 gr marihuane i tableta ekstazija", kazali su iz Uprave policije.

U saoptenju se dodaje da su službenici OGB Pljevlja ovih sedam osoba uhapsili i predali ih Odsjeku za borbu protiv droge.

"O dagađajima su obaviješteni nadležni tužioci u VDT u Bijelom Polju koji su se izjasnili da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te su stoga protiv ovih lica nadležnom Sudu za prekršaje podnijete prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.