Učestale krađe u Podgorici: Serija u dnevnoj, lopov u spavaćoj sobi

Lopovi više ne biraju ni vrijeme ni mjesto ne gledaju ima li koga u kući, što će i koliko vrijedno da ukradu...
114 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2014. 09:02h

Krađe su učestale u Pogodirci, posebno u dijelu grada preko Morače, a lopovi se ne libe ni da usred bijela dana upadnu u stanove.

Na meti pljačkaša su i stvari koje građani ostavljaju u automobilima, a o razmjerama lopovluka svjedoči i apel policije u kojem pozivaju da se auta ne parkiraju na neosvjetljenim mjestima.

“Obraćamo se u cilju sprječavanja vršenja krivičnog djela provale u stanovima, kao i u putničkim vozilima. Mjesto gdje se vrše provale u vozilima su pretežno neosvijetljeni parking prostori. Stoga se mole građani da vozila parkiraju na osvijetljenim parking prostorima i da u vozilima ne ostavljaju vrijedne stvari”, piše u obavještenju, postavljenom na više zgrada u dijelu grada preko Morače.

Istaknuto je da se građani, u slučaju problema, ili ako primijete nešto sumnjivo, telefonom pozovu rejonskog policajca, čiji je broj istaknut na plakatu.

I pored toga, dešavaju se brojne pljačku, a “Vijesti” nijesu uspjele saznati koliko ih je bilo od početka godine i da li je neko od počinioca otkriven, jer iz Uprave policije nijesu odgovorili na postavljena pitanja.

Milenko Perić radi na Bulevaru Revolucije i tvrdi da ne prođe dan a da ne čuje za neku pljačku.

“Da je nekome obijen automobil, a često čujem da su nekome provalili u stan. Policija dođe, napravi zapisnik, ali još nijesam čuo da su nekoga uhvatili”, kazao je Perić.

Sugrađanin koji živi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog bio je šokiran, kada je shvatio da je pokraden dok je boravio u stanu.

Insistirajući na anonimnosti, “Vijestima” je ispričao da je lopov upao preko balkona i ukrao mu patike, parfem i neke sitnice.

Još bezobzirnija pljačka dogodila se u Ulici Vasa Raičkovića, gdje je lopov, ili više njih, usred bijela dana uskočio u stan u prizemlju zgrade.

Ukradena je vrijedna tehnička roba, a lopovima nije smetalo ni to što se prozor nalazi sa ulične strane, nad veoma prometnim parkingom.

Bonus video: