Rozberg zadovoljan pobjedom u Monte Karlu

“Ovo je poseban dan za mene. Luis je dobro vozio, pritisak je bio veliki, ali ostao sam hladnokrvan i zahvaljujući osvježenim gumama uspio sam na kraju da izvučem brzinu”, kaže Rozberg
1 komentar(a)
Niko Rozberg, Foto: Reuters
Niko Rozberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.05.2014. 17:18h

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da je zadovoljan što je uspio da izdrži napade klupskog kolege Luisa Hamiltona i slavi u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka u Monte Karlu.

Rozberg je drugu godinu uzastopno bio najbrži u Monte Karlu i ostvario drugu pobjedu u sezoni. Drugi je bio njegov klupski kolega Luis Hamilton, a treći je kroz cilj prošao je Danijel Rikjardo iz Red Bula.

“Ovo je poseban dan za mene. Luis je dobro vozio, pritisak je bio veliki, ali ostao sam hladnokrvan i zahvaljujući osvježenim gumama uspio sam na kraju da izvučem brzinu”.

“Zahvalan sam cijeloj ekipi na sjajnom poslu koji je obavila”, rekao je Rozberg nakon trke.

Rozberg je preuzeo 1. mjesto u šampionatu od Hamiltona, ima 122 boda, a svjetski šampion iz 2008. godine ima četiri manje.

Hamilton i Rozberg se nisu rukovali, niti pogledali po završetku trke.

Hamilton je rekao da je važno što je Mercedes osvojio prva dva mjesta u Monte Karlu.

“Ovo je bio dobar dan za nas, važno je što smo osvojili prva dva mjesta. Imao sam dobru brzinu i snagu, ali je nevjerovatno teško obići rivala”, rekao je Hamilton, svjetski šampion iz 2008. godine.

Rikjardo je rekao da je uzbuđen što je u trci kakva je u Monte Karlu završio na podijumu.

“Lijepo je popeti se na podijum. Nisam dobro startovao, to je bilo frustrirajuće. Sebastijan (Fetel) je imao problema i prešao sam na 4. mjesto, a onda se dogodio i kvar na Raikonenovom bolidu i dospeo sam na 3. poziciju”.

“Na kraju sam uspio da se približim Luisu. Pokušali smo da ga pritisnemo, ali 3. mjesto je najbolje što smo mogli”, rekao je Rikardo.

Četvorostruki uzastopni svjetski šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula trku je završio u osmom krugu, zbog kvara na motoru.

“Razočaran sam. Poslije dobrog starta sam imao problema sa motorom i morao sam da se povučem iz trke. Osjećao sam se bespomoćno u vozilu, jer nisam znao o čemu se radi”.

“Nadao sam se da ću dobiti odgovor, ali nisam. Kako da se izvučem iz ovoga? Nemam čamac, ali pokušaću da dođem do kuće što prije”, rekao je Fetel.

Bonus video: