Maksimalan poraz odbojkašica od Slovenije

To je drugi uzastopni poraz crnogorskih odbojkašica, nakon startnog trijumfa protiv Španije
0 komentar(a)
Marija Milović, Foto: Www.cev.lu
Marija Milović, Foto: Www.cev.lu
Ažurirano: 25.05.2014. 16:14h

Prvi od dva turnira druge runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo završile su sa pobjedom i dva poraza - nakon trijumfa na startu protiv domaće Španije, odbojkašice Crne Gore su upisale dva uzastopna i maksimalna poraza, od Češke i danas od Slovenije sa 3:0.

Izabranice Vladimira Milačića, tako, na drugi turnir, u češkom Plzenu, narednog vikenda, idu kao trećeplasirana selekcija, ali i dalje sa šansama da se domognu drugog mjesta koje vodi u baraž, odnosno treću rundu kvalifikacija. Prva je ubjedljivo Češka, sa sve tri pobjede, danas protiv Španije sa 3:0 (25:15, 25:18, 25:19), i na dobrom je putu da izbori direktnu vizu za EP.

"Odigrali smo najgoru utakmicu od kada smo u ovom sastavu. Ne želim da umanjujem potpuno zasluženu pobjedu Slovenije, ali mi nismo ličili na sebe i odigrali po meni najgoru partiju do sada u kvalifikacijama. Sada će biti teško u borbi za drugu poziciju, ali ćemo dati sve od sebe da popravimo igru za turnir u Češkoj. Sloveniji čestitam potpuno zasluženu pobjedu", rekao je selektor Crne Gore Vladimir Milačić.

Kao i na prethodnim mečevima, starterke za Crnu Goru su bile tehničarka Evgenija Milivojević, korektorka Nikoleta Perović, primačice servisa Tatjana Bokan i Ksenija Ivanović, srednje blokerke Ana Otašević i Marija Milović, te libero Melisa Cenović.

U prvom setu dilema nije bilo, na prvom tehničkom tajm-autu su Slovenke imale četiri (8:4), a na drugom osam poena prednosti (16:8). U ovom setu je šansu dobila i Andrea Laković. Crna Gora je bolje otvorila drugi set, povela je 5:2, ali su Slovenke već na prvom obaveznom odmoru preokrenule na 8:6.

U igru je ušla Elza Hadžisalihović umjesto Nikolete Perović, ali su Slovenke nastavile seriju do 10:6, potom su imale i 16:11.

Ipak, Crna Gora se nije predavala, pa je uspjela da izjednači na 20:20. Slovenija je, međutim, sa dva uzastopna poena stigla do dvije set lopte, Crna Gora je prvu anulirala, ali nije drugu, pa je srednja blokerka Kaučič donijela Slovenkama vođstvo od 2:0. U ovom setu je u igru ulazila i Tamara Kovačević, na servisu.

Crna Gora je prvi put u trećem setu imala prednost na tehničkom tajm-autu (8:7), ali nakon nekoliko grešaka i neiskorišćenih kontri naše selekcije Slovenija je povela 12:9, a potom i 16:11 na drugom tehničkom tajm-autu kada je bilo jasno da će Crna Gora do drugog poraza...

"Razočarana sam jer sam smatrala da možemo da igramo sa Slovenijom, pa i da ih pobijedimo. Tokom cijelog meča naše igračice su bile u nekom grču, nije mi jasno zbog čega jer prije turnira nismo imale nikakav rezultatski imperativ, već smo došle da odigramo što je bolje moguće. Problem je i što većina naših igračica igra u domaćem prvenstvu i nisu navikle na ovakvu vrstu takmičarskog pritiska. Propuštena je prva šansa, jer Slovenke nisu odigrale ništa spektakularno, već smo mi našom igrom u “grču” i početničkim greškama dozvolili protivniku da dođe do ovako lake pobjede. Pokušaćemo da se još bolje pripremimo za turnir u Češkoj i da pokušamo da tamo napravimo podvig i savladamo Slovenke i nadamo se njihovom kiksu", rekla je kapitenka Tatjana Bokan.

Crna Gora - Slovenija 0:3 (13:25, 23:25, 21:25)

Koslada - Dvorana: „El Plantio“. Gledalaca: 110. Sudije: Ilarija Vanji (Italija) i Avelino Azevedo (Portugal). Poeni iz napada: Crna Gora 33, Slovenija 37. Poeni iz bloka: Crna Gora 9, Slovenija 13. Poeni iz servisa: Crna Gora 1, Slovenija 6. Greške: Crna Gora 19, Slovenija 14.

Crna Gora: BOKAN 11, OTAŠEVIĆ 8, PEROVIĆ 2, Kovačević, MILIVOJEVIĆ 3, CENOVIĆ (libero), Hadžisalihović 4, Džaković, IVANOVIĆ 9, MILOVIĆ 5, Bojović, Laković 1.

Slovenija: HUTINSKI 11, Božič, Blagne, MEDVED (libero), KAUČIČ 9, Valenčić, Reček 12, KUČEJ, NAJDIĆ 3, Igličar, CVETANOVIĆ 10, POTOKAR 11.

Bonus video: