Marko Bojić napustio Budvansku rivijeru

Kako nam je potvrđeno iz više izvora, Marko Bojić više nije član Budvanske rivijere, pošto je raskinuo ugovor sa budvanskim klubom
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2014. 23:18h

Ono što je želio i najavio u „Vijestima“ 15. aprila, dogodilo se - kako nam je potvrđeno iz više izvora, Marko Bojić više nije član Budvanske rivijere, pošto je raskinuo ugovor sa budvanskim klubom.

Po dogovoru, koji je i parafiran, novi Bojićev klub će imati obavezu da uplati određeno obeštećenje Budvanskoj rivijeri, koja, međutim, ostaje bez jednog od najboljih igrača, zahvaljujući čijim partijama u najvećoj mjeri (četvrti poenter LŠ nakon osmine finala, šesti smečer i primač) su Budvani prošle sezone stigli među 13 najboljih ekipa Lige šampiona. Presudila je Bojićeva želja da potraži novu sredinu.

Bojić već ima neke ponude iz Turske i Brazila, očekuje i interesovanje iz Poljske, a ime novog kluba bi moglo biti poznato u narednih 10-ak dana.

Bojić je u Budvansku rivijeru stigao prošlog ljeta, a po završetku nastupa Budvana u LŠ 25-godišnji primač servisa je otišao na pozajmicu u tursku Ziratbanku, gdje je, takođe, ostavio odličan utisak.

Turska je bila peta inostrana destinacija Bojića, pošto je igrao i u Grčkoj (PAOK, gdje je bio najbolji poenter i igrač regularnog dijela prvenstva), Poljskoj (Rešovija, uzeo titulu i igrao finale CEV kupa), Rumuniji (Konstanca) i Rusiji (Jaroslavič). Karijeru je počeo u rodnom Nikšiću, odakle je vrlo mlad otišao u Budućnost, gdje je proveo pet godina (titula u prvenstvu Srbije i Crne Gore, dvije titule i tri kupa u nezavisnoj Crnoj Gori), a onda počeo inostranu karijeru.

Bojić je, podsjećanja radi, na dan okupljanja reprezentacije za početak priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i Evropsku ligu saopštio selektoru Slobodanu Boškanu da „nije ni fizički ni psihički spreman za ovogodišnje akcije reprezentacije“.

Iz disciplinskih razloga, nije ga bilo na spisku i za prethodnu akciju, Evropsku ligu, odlukom prethodnog selektora Nikole Matijaševića.

Libero Ivan Rašović je produžio ugovor sa Budvanima i za narednu sezonu, dok su pod ugovorom Vojin Ćaćić, Ivan Ječmenica, Slobodan Bojić i Ljubomir Popović. Ugovori su istekli Milanu Markoviću, Marku Falaskiju, Luki Šuljagiću, Marku Vujoviću i Aleksandru Milivojeviću.

Bonus video: